Eén nacht thuisloos
Uitgegeven op 20-06-2013 om 15:57  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - In het weekend van 29 en 30 juni zullen zes jonge meiden een nacht in de buitenlucht gaan doorbrengen. Ze slapen in een zelfgemaakte kartonnen doos op het landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna, vlak bij de leeuwen en tijgers. Ze gaan dat doen onder alle omstandigheden, wat voor weer het ook mag worden.De meiden doen dit om aandacht te vragen voor mensen die, niet één nacht, maar vele nachten door moeten brengen in de open lucht. Domweg omdat ze geen dak boven hun hoofd hebben. Armoede, discriminatie, oorlog. Er zijn vele redenen waarom mensen niet beschikken over eigen woonruimte.
Dat is een situatie, een omstandigheid, die je niet alleen ver weg tegenkomt, maar ook dicht bij. Het komt zelfs in ons eigen Nederland voor maar binnen de EU komt het, zeker in oost- Europa, veelvuldig voor. Het is dan meestal uit armoede en ook wel door discriminatie.
De meiden hebben het op hun hart gekregen om komende zomer twee weken op te offeren voor het helpen van mensen in Roemenië. De aandacht die ze vragen voor het slapen in de open lucht willen ze gaan omzetten in het bouwen van een huis voor een gezin in Sighisoara dat al tijden dakloos is.
Van 13 tot 27 juli zijn de meiden dan ook nauw betrokken bij o.a. het bouwen van een huisje voor dit gezin. Daarnaast helpen ze ook mee aan een vakantie- kinderweek in een wijk (Stefan cel Mare) in Sighisoara waar boven op een heuvel heel arme gezinnen wonen. Daarnaast willen ze ook het blijde nieuws over Jezus Christus die van alle mensen houdt vertellen aan de kinderen en ook de volwassenen.
Zij doen dit alles met Stichting Netwerk Roemenië (SNR) uit Hippolytushoef die al jaren actief is in Roemenië en met name in en in de omgeving van de stad Sighisoara. De meiden hebben samen met en onder leiding van deze stichting dit project opgezet.
De reis wordt helemaal door hun zelf betaald, maar aankomen in Roemenië en vervolgens enkel je handen laten zien met de mededeling dat je ze komt helpen, heeft weinig waarde want er zal ook materiaal moeten komen waar mee gewerkt wordt. Noem maar cement, bakstenen, hout, spijkers, ramen en deuren.
Het is juist voor deze materiaalkosten waar ze hun actie houden, want in totaal hebben ze rond de vierduizend euro’s nodig om alles ten uitvoer te brengen.
Veel daarvan is al verdient met andere acties, zoals een gezamenlijke maaltijd organiseren in een kerk en ze hebben ook op de afrit 71- beurs afgelopen april in Wieringerwerf paprika’s mogen verkopen voor het goede doel.
Maar ze komen toch nog meer dan duizend euro te kort. Daarom deze actie “slapen in een kartonnen doos”. Ze hopen hiermee aandacht te krijgen voor hun project en steun van o.a. u als lezer van deze krant te krijgen. Wanneer u op uw beurt deze actie zou willen ondersteunen, en dat wordt zeer gewaardeerd, zou u dan deze steun willen uiten door een bedrag over te maken naar Stichting netwerk Roemenië o.v.v. “steun voor projectkosten zomerproject” De SNR is overigens een Anbi- erkende stichting. Uw giften zijn in de meeste gevallen aftrekbaar van de belasting.
Overigens zullen ze waarschijnlijk best wel goed slapen want de dag ervoor zijn dezelfde meiden en twee jongens te vinden op hetzelfde landgoed Hoenderdaell. Zij zullen dan de bezoekers aanbieden om tijdens het bezoek aan de vele exotische dieren, die in Hoenderdaell leven, de auto’s van de bezoekers te wassen. Wat dat moet gaan kosten bepaald de bezoeker zelf.
Mocht u zaterdag 29 juni naar Hoenderdaell komen, wat zonder meer zeer de moeite waard is, alleen al omdat het een prachtig park vol exotische dieren is, dan komt u vast iemand van het autowas- team tegen. Laat de auto maar lekker vuil zijn. U krijgt hem blinkend terug. Gepoetst voor het goede doel.

Bankrekening voor donaties: 1221.23.182 t.n.v. SNR.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Den Oever, Hoftraat begin Zeestraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...