Coupure blijft waar hij is
Uitgegeven op 20-06-2013 om 12:16  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft met overgrote meerderheid van stemmen besloten om de coupure op de haven van Den Oever te handhaven op de huidige locatie. De wens van het college om de coupure te verplaatsen is dan ook van de baan.


Waar is men blijder dan op de haven zelf? Bij viskiosk 't Wad krijgt u tot en met zondag een vers gesneden Hollandse nieuwe haring voor slechts 1,50 Aart Schouten kan zijn viswagen in ieder geval laten staan waar deze al jaren staat.

Rebecca Hart en Jacques de Waal maakten gebruik van hun inspreekrecht en lieten onomwonden weten hoe Den Oever denkt over verplaatsing van de coupure. Rebecca Hart: ,,Visserij, bewoners, zakenclub willen de coupure behouden waar hij is. Jacques de Waal: ,,Het college gaat grotendeels voorbij aan de uitkomst van de burgerparticipatie.

Beide insprekers kregen de raad aan hun zijde. Jip Pankras (LADA) toonde zich teleurgesteld, dat college voor een nieuwe plaats gaat. ,,Het voorstel is in tegenspraak met burgerparticipatie. Gerrit Roos (VVD) noemde het een moeilijke keuze, historisch/emotioneel of rationeel, versterking van Den Oever. ,, De verwachting van het college is stimulering toerisme, maar kan dat niet ook op de oude plek? vroeg hij zich af. Voor Dorien Sijbenga waren de 1470 handtekeningen en de burgerparticipatie doorslaggevend. Ook Reg Visser (CDA) baseerde de keuze van zijn partij op de burgerparticipatie. Piet Brijstens (Senioren Hollands Kroon), die een groot deel van zijn leven op de haven van Den Oever noemde het leugenbankje een belangrijk argument voor handhaving van de huidige locatie. Henk Fortuin (PvdA) liet geen twijfel bestaan over de keuze van zijn partij: ,,Ik begrijp niet waarom het college zo halsstarrig vasthoudt aan verplaatsing. Pim de Herder (PVL) verwees naar de verplaatsing van de Kapel naar Zuiderzeemuseum. ,,Dat was een historische blunder. Laten we daar niet nog een historische blunder aan toevoegen.

Wethouder Theo Meskers (PvdA) betoogde, dat het college is uitgegaan van de belangen voor Den Oever met betrekking tot leefbaarheid en ontwikkeling recreatie en dat verplaatsing daar aan bijdraagt. ,,Maar het college zal uitvoering geven aan het besluit van de raad. Dat besluit was duidelijk. Met alleen de stem van Akexander op de Weegh (VVD) tegen besloot de raad om de coupure te handhaven op de plek, die de Wieringers lief is.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Afsluitdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...