Wandelen is gezond
Uitgegeven op 18-06-2013 om 22:38  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Wandelen is een gezonde sport, die je op veel manieren en veel plaatsen kunt beoefenen. Stichting Sportwandelschool Hoorn/Westfriesland heeft de komende tijd tal van wandelmogelijkheden op de agenda staan.

Cursus WandelFit
In de 1e week van juli start de Sportwandelschool met wandeltrainingen die het algemene uithoudingsvermogen verbeteren. Het is uitdagend met voldoende afwisseling in de buitenlucht. Vooral ook omdat heel erg leuk is om te doen.

Wandelrondje Texel. (1)
Op zaterdag 14 september wordt er voor de 43e keer het rondje Texel georganiseerd. Voor deze monstertocht van 60 km dient u zaterdagmorgen om 06.30 uur de 1e boot te nemen vanuit Den Helder. Starten op Texel kan ook. U bent dan een dag eerder al op het Eiland. U heeft 14 uur de tijd het rondje Texel te volbrengen, want het finishbureau blijft tot 20.30 uur open. Meer informatie kunt u vinden op www.wandelrondjetexel.nl.

Wandelrondjes op Texel. (2)
Op dezelfde zaterdag 14 september organiseert de Sportwandelschool voor de zesde keer de Wandelmarathon van Texel. Drie wandelroutes van 10,5 km ; 23 km; en 42 km zijn uitgezet. U kunt deze wandeltochten na de bootovertocht beginnen. In het wachtlokaal van de Teso op Texel haalt u uw route- & stempelkaart op. Voor alle informatie, kijk op www.wandelrondje.nl.

Nordic Walking
Dit 'lopen met poles' heeft een gunstige invloed op uw fitheid/vitaliteit. Nordic Walking is een intensieve manier om uw lichaam te trainen tijdens het wandelen. Ook de bovenste helft van uw lichaam wordt getraind. Grote spiergroepen van de armen, schouders, rug en buik worden ongemerkt in beweging gezet door de afzetbeweging van de wandelpoles. Met de juiste techniek en lichte stokken gaat uw conditie en uithoudingsvermogen met sprongen vooruit.
Binnenkort starten er weer cursussen Nordic Walking. Geef je op. Ook privé les mogelijk.

Sportief Wandelen
Op diverse plaatsen in Westfriesland kunt u nu starten met Sportief Wandelen. Een training duurt een uur. U kunt dan aan meerdere trainingen per week meedoen, zowel overdag als ‘s avonds. In Bovenkarspel, Enkhuizen, Hoogkarspel, Hoorn, Hauwert en Wervershoof. Voor 45 euro per kwartaal, kunt u meedoen aan alle wekelijkse trainingen. Uw eerste training is gratis.

Beweeg-mee.nl
Ook voor degene, die om wat voor reden niet mee kan komen met het tempo van de reguliere wandel trainingen, heeft de Sportwandelschool speciale uren Beweeg-mee. Informeer naar de mogelijkheden. Met behulp van wandelpoles wordt er zeer enthousiast meegedaan aan deze laagdrempelige trainingsuren voor mensen met een beperking.

Allround Wandeltrainer
De Sportwandelschool organiseert voor het zevende achtereenvolgende jaar een opleiding tot Allround Wandeltrainer.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden per e-mail info@sportwandelschool.nl en verder informeren over de Sportwandelschool via www.sportwandelschool.nl. Tel: 0229-239447.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wielerbaan in Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...