Extra vliegbrewegingen i.v.m. marinedagen, water scheppen met helicopters in Amstelmeer
Uitgegeven op 18-06-2013 om 13:31  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Tijdens de Marinedagen op vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni krijgt het publiek te zien hoe de krijgsmacht zich wereldwijd inzet voor vrede, veiligheid en stabiliteit. Ook de helikopters en een kustwachtvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht leveren daarin een belangrijke bijdrage en zijn tijdens deze dagen te zien. Vanaf woensdag tot het einde van de week zal er daarom meer vliegverkeer zijn in de omgeving van Den Helder.

Een Apache gevechtshelikopter, een NH90 maritieme gevechtshelikopter, een Chinook transporthelikopter en een Dornier kustwachtvliegtuig nemen deel aan de demonstraties. Ter voorbereiding hierop zijn op woensdag en donderdag voor de helikopters de oefendagen.

Amstelmeer
Ten behoeve van de demonstraties gebruikt een Chinook van woensdag tot en met zondag het Amstelmeer om water te scheppen met een Bambi-Bucket
(een flexibele oranje waterzak onder de helikopter). De helikopters kunnen bijvoorbeeld ingezet worden wanneer een brand voor de civiele hulpdiensten onbeheersbaar is. De transporthelikopters kunnen per keer 10.000 liter water op een brandhaard storten. Ook kan een watergordijn worden gelegd zodat de brand zich niet uitbreidt en objecten worden afgeschermd.

Nederlandse militairen zetten zich dagelijks zowel nationaal als internationaal in voor onze veiligheid. Dit is niet altijd even zichtbaar voor de Nederlandse samenleving. Daarom laat Defensie ieder jaar tijdens de Open Dagen aan het publiek zien hoe de krijgsmacht zich wereldwijd inzet voor vrede, veiligheid en stabiliteit.

Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033. Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zuiderzeewerken nabij De Haukes, steenzetten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...