Trafo station, nergens gewenst
Uitgegeven op 16-06-2013 om 21:27  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Ingezonden bericht door Theo Moras.

Voor Schagen is een Trafo-station ten zuiden van de stad landschappelijk gezien een drama.

Stem: Eens / Oneens ?

Uiteraard ben ik en zijn wij het hier ook helemaal mee eens, en dat zal ongetwijfelde bij de eerdere locatie omgekeerd het geval zijn geweest. Dus met dien verstande dat het landschappelijk gezien niet alleen voor Schagen maar overal een drama is.

Helemaal niemand is blij moet zoín Trafogevaarte in zín voor of achter tuin en dan toch nog maar liever ergens anders of bij de buren.

Maar het vervelende is dat het een groot maatschappelijk belang schijnt te zijn en dient het hoe dan ook ergens geplaatst te worden en dan graag op de voordeligste plek voor de aanvragers ook als is dat station voor die betreffende omgeving eigenlijk niet eens zozeer van belang maar zijn destijds wel al opgescheept met die masten en hoogspanningsdraden die dan ook de locatie zo aantrekkelijk maken voor de aanvragers.

Wanneer het dan toch uiteindelijk ergens geplaatst moet worden is het wel verstandig om met vele aspecten rekening te houden en dus niet in de nabijheid van woningen om gezondheid risicoís en overlast zoveel mogelijk uitte sluiten.

Dit geldt overigens ook voor windmolens. (landschappelijk niet mooi en gezondheids problemen en overlast veroorzaken)

Ook moet er landschappelijk gezien terdege rekening worden gehouden voor welke locatie er wordt gekozen om wat voor gemeente dat gaat doet eigenlijk niet echt ter zake.

En wanneer er voor een meer voor de hand liggende Herindeling was gekozen had het probleem van in welke gemeente niet eens aan de orde geweest, en blijven de gezondheid aspecten en drama van het vernietigen van het mooie openlandschap nog over .

Wat betreft de gezondheid aspecten is het van belang om zo min mogelijk mensen hierbij te betrekken om evt. risicoís te voorkomen en zou een locatie Korte Gouw(gem.Sch / Gouw(gem.HK) misschien nog beter zijn geweest.

Blijf het landschappelijke drama nog over of nagenoeg midden in open landschappelijk gebied (loc.Zijdewind e.o + Gouw) of aan de buitenkant waar ook al industrie gevestigd is.

Nu de grens van de herindeling loopt zoals het is, lopen de meningen juist uiteen en verkiest men de locatie bij een ander en wordt waar het eigenlijk werkelijk omgaat geheel uit het oog verloren .

Het past D66 om een toontje lager te zingen. Roel in t Veld ziet het Trafostation als een bovenlokaal probleem. Ook de inwoners van Schagen zullen baat hebben bij een goede stroomvoorziening nu en in de toekomst.
Uiteraard had er veel eerder fatsoenlijk contact met elkaar opgenomen moeten worden maar zoals gezegd bij een herindeling naar ieders tevredenheid had de locatie in overleg plaats kunnen vinden en had er ook mogelijk voor deze locatie Zijtwende zijn gekozen.Met een bedenkelijke maar vriendelijke groet,

Theo Moras.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Zingende Wielen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...