Westerland viert (dorps)feest
Uitgegeven op 18-06-2013 om 00:42  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Westerland viert op 22 en 23 juni haar jaarlijkse dorpsfeest op het land van Kikkert tegenover de Nicolaaskerk. Op zaterdag zijn er kinderspelen, boardingvoetbal, een wielerronde en de traditionele feestavond in de feesttent. De zondag staat in het teken van de Boerenlandfair.

Traditioneel begint het dorpsfeest op zaterdag met brandweerspelletjes voor de jeugd. De brandweer is ook dit jaar weer aanwezig. Maar speciaal voor de kinderen van de basisschool zijn er voor het eerst veel meer kinderspelletjes. Voor de allerkleinste tot 6 jaar worden spelletjes gedaan op een speciaal afgezet terrein. De jeugd van 6 t/m 12 jaar kan onder meer kuipsteken, (buik)glijden, sinaasappels slaan, spijkerbroek hangen. Wie het leuk vindt kan brood bakken, een stormbaan nemen, een ponyritje maken of meedoen aan de skelterrace. De dorst kan gelest worden bij een limonadekoe en de honger gestild bij een snoepkraam. Ouders hoeven zich niet te vervelen. Voor hen staat katknuppelen en geblinddoekt knopen uit een touw halen op het programma. Bovendien is er een terras met koffie, thee en koek. De wat oudere jeugd en volwassenen spelen het 3e Wieringer kampioenschap boardingvoetbal. Het spelletjesfeest wordt om 14:00 en 15:00 uur opgeluisterd door demonstraties van Dansschool Heartbeat. Vanaf 16:00 uur is er kinderdisco in de feesttent.
Om zes uur start op het feestterrein de dikke bandenrace, een uur later gevolgd door de wielerronde, waarin ook dit jaar de helling van het Damsterpad als kuitenbijter in het parcours is opgenomen. De renners strijden op deze helling om het bergklassement.


The Party Criminals

Zaterdagavond begint na de prijsuitreiking van de wielerronde om half tien de traditionele feestavond in de feesttent. The Party Criminals verzorgen de muzikale omlijsting van het feest. The Party Criminals bestaat uit vijf ervaren en zeer gedreven muzikanten die zichzelf met recht de Belgische versie van de Memphis Maniacs mogen noemen. Een optreden van The Party Criminals is een muzikale rollercoaster waarbij niets en niemand wordt ontzien in een ontembare drang door alle tijden en muziekstijlen heen te vliegen. In het zuiden van het land en bij onze Zuiderburen speelde de band al menige feesttent plat.

De Boerenlandfair op zondag heeft een landelijke sfeer en wordt omlijst met activiteiten voor jong en oud. In de nabijgelegen Nicolaaskerk is een expositie van schilderijen van Gerda Franken en beelden van Marian-Broersen-Keizer. Sportieve fietsers kunnen Wierings Mooiste rijden, een toertocht van 40 en 100 kilometer. Aansluitend begint een matinee in de feesttent met Thatís for U en Take 2, die het dorpsfeest muzikaal afsluit.Er is beide dagen volop vertier voor jong en oud, ook op de minikermis. Het beloven dan ook weer gezellige dagen te worden. De organisatie van het feest ten bate van goede doelen op Wieringen kan alleen geen mooi weer garanderen. Er is voldoende parkeergelegenheid op de weilanden. Parkeren en toegang zijn gratis. Voor de Westerlanderweg en de Zuiderkerkweg is tijdens het dorpsfeest een parkeerverbod van kracht. Daaraan is een wegsleepregeling verbonden.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aanvoer van vis in de haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...