KNRM Den Oever helpt op zandzuiger
Uitgegeven op 13-06-2013 om 22:44  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - Op het IJsselmeer, dwars van de haven op de Oude Zeug, raakte donderdagmiddag een zandzuiger in problemen. Aan boord van het tachtig meter lange en zeven meter brede schip, de Nieuw Hoorn uit Avenhorn, lekte een van de waterpompen. De Johanna Margareta uit Den Oever schoot te hulp.

Door het lek in een van de waterpompen kwam water te staan in de machinekamer in het voorschip. De pomp moest worden uitgeschakeld, waardoor de zuigarm niet meer boven water kon worden gebracht zonder grote risico’s te nemen. Redenen genoeg om alarm te slaan.

Het KNRM-station Den Oever bracht de Johanna Margareta in gereedheid. Bij een windkracht van zeven beaufort uit het zuidwesten kwamen de vrijwilligers van de reddingmaatschappij twintig minuten na het alarm ter plaatse.Met behulp van de tweekoppige bemanning van de Nieuw Hoorn en assistentie van de Hydra, het duikopleidingsvaartuig van de Koninklijke Marine, kon de klus worden geklaard. De lekkende pomp is vervangen en de knellende tuigage werd losgetrokken, zodat alles weer vrij was om boven water gebracht te worden. De Nieuw Hoorn kon daarna zijn werkzaamheden weer hervatten.

Dit was de twaalfde actie van het KNRM-station Den Oever in 2013.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Ansichtkaart  met wierschuur - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...