"Dijkverhoging Den Oever niet noodzakelijk"
Uitgegeven op 13-06-2013 om 11:53  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Innovatieve dijksteen kan kosten dijkverhoging sterk verlagen. Verhoging is hierbij niet of nauwelijks nodig. Rijkswaterstaat staat achter dit product, nu het Hollands Noorderkwartier nog overtuigen. Het gebruik van dit materiaal kan de redding voor het dorpshart van Den Oever zijn. Partij Vrije Liberalen brengt dit onder da aandacht bij de lokale politiek.

Op dijkverhoging kan veel meer worden bespaard dan tot nu toe werd aangenomen. Het Hillblock is een nieuwe dijksteen die ervoor zorgt dat dijken minder, minder snel of soms helemaal niet verhoogd hoeven te worden. Toepassing van de steen kan op relatief korte termijn honderden miljoenen euro’s besparen.

Rijkswaterstaat heeft grote belangstelling voor het Hillblock. De dienst verstrekte een ontwikkelingssubsidie voor het product. Over een pilotproject met Hillblocks wordt concreet gesproken. De Partij Vrije Liberalen belegt binnenkort een avond waarop de heer Hill, uitvinder van deze steen, uitleg komt geven en voorbeelden tegen het licht houdt. Volg de berichtgeving hierover op deze website.

Zo kan het ook volgens de PVL, buitenlangs i.c.m. verhoging Afsluitdijk. maar dat hoeft misschien niet eens.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zwemles - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...