Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 12-06-2013 om 19:51  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni

Sail Den Helder

DEN HELDER - Den Helder staat in het teken van Sail. Veel grote schepen uit alle delen van de wereld meren af in de Helderse haven. Een geweldig spektakel. Tegelijkertijd viert de Marine zijn 525 jarig bestaan met de Marinedagen. Twee mega evenementen in één bruisend weekend.

Naast het bezichtigen van schepen is er ook een uitgebreid, afwisselend en doorlopend muzikaal en theaterprogramma. Op vier podia op Willemsoord zijn er regionaal en nationaal bekende artiesten te zien. Maar ook op de Nieuwediepkade, op het terrein van de Mijnendienst, het KIM en op de Marinehaven staan diverse podia. Naast bands en grote feesten is er een uitgebreid korenprogramma. Koren uit heel het land laten hun zeemansliederen horen. Dit past uitstekend bij de nautische uitstraling van dit evenement.

Op vrijdag zijn er van 17:45 tot 21:00 uur Drakenbootraces in de museumhaven (Boerenverdriet).


vrijdag 21 juni

Midzomeravondfestival

NIEUWE NIEDORP - Midden op het water van de prachtige De Rijd (naast het restaurant) wordt op de langste dag van het jaar het Midzomeravondfestival gehouden. De optredens vinden plaats op een ponton.Voorlopig programma 2013:
19:00-19:30 uur: de Zonnezangertjes
19:30-20:15 uur: Smartlappenkoor "Huilen met Henk"
20:15-21:00 uur: Joey Kugelmann
21:00-21:45 uur: 4Motion
21:45-22:30 uur: Pralienn
22:30-23:15 uur: Midzomeravond gelegenheidsband

De toegang is gratis. Wel staat er een MELKBUS op het festivalterrein, waarin bezoekers een vrijwillige gift/donatie kunnen deponeren.


vrijdag 21 juni

Kremlin Zomeravondconcert Fanfare Samen Voorwaarts

WINKEL - Om niet volledig afhankelijk te zijn van subsidies en financieel een gezonde vereniging te blijven organiseert Fanfare Samen Voorwaarts verschillende activiteiten. Een van de activiteiten is een VIP Sponsor Concert op het terrein van het Nederlands Kremlin, een exclusief concert met een beperkt aantal toegangskaarten.

Het thema van dit openluchtconcert is Rusland en de bouwwerken van Ger Leegwater aan de Limmerschouw 51 vormen het decor. Ger Leegwater uit Winkel, heeft een grote kunsttuin gecreëerd: Het Nederlands Kremlin. Ger haalt zijn inspiratie uit de Russische en Italiaanse Barok.De Russische mezzosopraan Elena Syssojeva en het koor Amarilli verlenen hun medewerking.
Elena Syssojeva (mezzosopraan, dirigente en pianiste) is in Rusland geboren en aan de Muziekacademie van Sint Petersburg afgestudeerd.
Het Koor Amarilli, is een gemengd klassiek koor dat zich richt op een brede beoefening van met name vierstemmige muziek. Het repertoire bevat zowel klassieke werken als moderne, maar alle uitgevoerd in de klassieke stijl.

Programma:
Na de ontvangst op Russische wijze om 19.30 uur met koffie/thee en lekkers is er een rondgang over het terrein. Tijdens wordt Russische muziek gespeeld door kleine ensembles uit het orkest. Het koor Amarilli zingt Russische volksliedjes.
Vervolgens speelt Fanfare Samen Voorwaarts tijdens het concert muziek van Russische componisten en begeleidt zij de Russische mezzosopraan Elena Syssojeva.
Na afloop van het concert staat er een hapje en een drankje klaar in het clubhuis van golfbaan Regthuys.
Kaarten all-in prijs 40 euro kunnen besteld worden bij Het Kremlin of via de mail aukje.kamstra@gmail.com.


zaterdag 22 juni


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: 3 kilo sliptong voor slechts € 27.50. Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 22 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt op de haven is er een workshop visfileren. De deelnemers verzamelen zich om 9 uur in de kantine van de visafslag, na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.

In de hal staan Johan en Gert Jan voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en Johan voor de praktijk, het fileren van de vis. Terwijl Johan de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt u gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis, waar u de vis alleen nog maar hoeft te bereiden! Deelname kost € 45.00 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl.


zaterdag 22 juni

WESTERLAND - Westerland viert haar jaarlijkse dorpsfeest op het land van Kikkert tegenover de Nicolaaskerk. Vandaag zijn er kinderspelen, boardingvoetbal, een wielerronde en de traditionele feestavond in de feesttent.

Traditioneel begint het dorpsfeest met brandweerspelletjes voor de jeugd. De brandweer is ook dit jaar weer aanwezig. Maar speciaal voor de kinderen van de basisschool zijn er voor het eerst veel meer kinderspelletjes. Voor de allerkleinste tot 6 jaar worden spelletjes gedaan op een speciaal afgezet terrein. De jeugd van 6 t/m 12 jaar kan onder meer kuipsteken, (buik)glijden, sinaasappels slaan, spijkerbroek hangen. Wie het leuk vindt kan brood bakken, een stormbaan nemen, een ponyritje maken of meedoen aan de skelterrace. De dorst kan gelest worden bij een limonadekoe en de honger gestild bij een snoepkraam. Ouders hoeven zich niet te vervelen. Voor hen staat katknuppelen en geblinddoekt knopen uit een touw halen op het programma. Bovendien is er een terras met koffie, thee en koek. De wat oudere jeugd en volwassenen spelen het 3e Wieringer kampioenschap boardingvoetbal. Het spelletjesfeest wordt om 14:00 en 15:00 uur opgeluisterd door demonstraties van Dansschool Heartbeat. Vanaf 16:00 uur is er kinderdisco in de feesttent.
Om zes uur start op het feestterrein de dikke bandenrace, een uur later gevolgd door de wielerronde, waarin ook dit jaar de helling van het Damsterpad als kuitenbijter in het parcours is opgenomen. De renners strijden op deze helling om het bergklassement.


The Party Criminals

Na de prijsuitreiking van de wielerronde begint om half tien de traditionele feestavond in de feesttent. The Party Criminals verzorgen de muzikale omlijsting van het feest. The Party Criminals bestaat uit vijf ervaren en zeer gedreven muzikanten die zichzelf met recht de Belgische versie van de Memphis Maniacs mogen noemen. Een optreden van The Party Criminals is een muzikale rollercoaster waarbij niets en niemand wordt ontzien in een ontembare drang door alle tijden en muziekstijlen heen te vliegen. In het zuiden van het land en bij onze Zuiderburen speelde de band al menige feesttent plat.
Er is dus volop vertier voor jong en oud, ook op de minikermis. Het belooft dan ook weer een gezellige dag te worden. De organisatie van het feest ten bate van goede doelen op Wieringen kan alleen geen mooi weer garanderen. Parkeren en toegang zijn gratis.

zaterdag 22 juni

3e Wieringer kampioenschap boardingvoetbal

WESTERLAND - Dorpsfeest Westerland organiseert op zaterdag 22 juni het derde Wieringer kampioenschap boardingvoetbal. Het toernooi begint om 13.00 uur. Teams kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Deelnemende teams moeten uit vier personen bestaan. Voor het toernooi kunnen teams zich aanmelden, maar voetballers mogen zich ook individueel inschrijven. De minimum leeftijd is 13 jaar. Opgeven kan bij Juul Dijkstra (tel. 06-41854898) of Gerrit Gerssen (tel. 06-22992895).
Meer informatie is te vinden op de website van het dorpsfeest: www.westerlanderdorpsfeest.nl.
zaterdag 22 juni
zaterdag 22 juni

Open dag Dijkgatshoeve

WIERINGERWERF - zorgboerderij Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24, organiseert van 10.00 – 15.00 uur haar jaarlijkse open dag voor belangstellenden en voor kinderen met hun ouders en/of grootouders.

Voor jong en oud is er van alles te zien en te doen! Maak kennis met de nieuwsgierige koeien in de wei en bewonder biggetjes, lammetjes of kalfjes. Op de tuinderij kijk je je ogen uit hoeveel soorten groenten er zijn. Doe mee met een workshop vilten, biodanza of koeien schilderen die in de wei staan. Bezoek het kindertheater en de markt met allerhande producten, waaronder groenten uit onze tuin.
Geniet van de muziek optredens en proef ons zelfgemaakte ijs. Voor de (groot)ouders is er gelegenheid om in de winkel of op het terras een kopje koffie te drinken.Van zelfgemaakte kaas tot een potje zelfgemaakte jam in de winkel/lunchroom
Op Dijkgatshoeve wonen en werken 24 bewoners. In de winkel van Dijkgatshoeve verkopen wij producten van eigen land. We verkopen zuivel, waaronder melk, yoghurt, karnemelk, kwark en hangop. Onze Hollands Kroon kaas is er van jong tot oud. We hebben verschillende smaken: Italiaanse kruiden, walnoten & fenegriek, honingklaver, komijn en daslook. In de zomer en het najaar zijn er verschillende soorten verse groenten van de tuin. Maar we verkopen ook producten van andere werkplaatsen van de Raphaëlstichting zoals pasta en jam. Ook maken we zelf boerenijs!
U kunt altijd met uw kinderen een bezoekje brengen aan de dieren in de stal. En in de winkel/ lunchroom kunt u terecht voor een heerlijk kop koffie, thee of een glas sap met een appelino, walnoten of een vijgengebakje. Kom gerust eens langs.


zaterdag 22 juni

Reünie rsg Wiringherlant

WIERINGERWERF - Vandaag gaan de deuren van de twee locaties, Terpweg en Ovingestraat, van de scholengemeenschap Wiringherlant nog eenmaal open. Daarna verhuizen de scholen naar het nieuwe onderkomen aan de Terpweg. Oud leerlingen, vanaf 18 jaar en personeelsleden van beide scholen krijgen nog eenmaal de kans om de schooltijd van weleer binnen de muren van deze karakteristieke schoolgebouwen te beleven.De organisatie van de reünie is in handen van Wil Bianchi, Gerard de Vries, Fred Ooms en Arina Zwanink.
Veel oud leerlingen en docenten hebben zich inmiddels al opgegeven voor de afscheidsreünie, maar de organisatie wil degenen die zich nog niet hebben opgeven nogmaals de kans bieden om de reünie bij te wonen. De aanmeldingsperiode is verlengd tot 15 mei. Aanmelden kan via de website van de scholengemeenschap of de speciaal voor de reünie geopende website. Door een aanpassing in het programma werd het mogelijk om de kosten te verlagen tot € 5,- voor het dag- of avondprogramma en € 10,- voor het gehele programma. De reünisten worden ontvangen met koffie en thee, daarna zijn de versnaperingen voor eigen rekening. Gerard de Vries over het programma: ,,Dit en de feestavond die nu wordt gehouden in het schoolgebouw aan de Terpweg in plaats van in een grote tent is wat er veranderd is. De overige invulling van het programma is hetzelfde gebleven. Het is toch een hele organisatie want in de loop der jaren hebben totaal ruim negenduizend leerlingen op deze twee scholen les gehad. Je weet vooraf niet hoeveel oud leerlingen en docenten zich aanmelden, al heb je wel een bepaalde inschatting gemaakt. Voor het avondprogramma hadden we daarom een tent in gedachte maar nu is er voor gekozen om de avond hier op school te organiseren met een DJ en waarschijnlijk een band. Degenen die zich inmiddels hebben opgegeven krijgen het teveel betaalde op hun rekening terug gestort’’.
Vorig jaar is nog een reünie gehouden op de Ovingestraat en dat is te merken aan het aantal aanmeldingen voor die locatie. ,,Natuurlijk jammer, maar het is niet anders. Een ander aspect is dat veel leerlingen en oud docenten over het land uitwaaieren en daar hebben wij helaas geen adressen meer van. We hopen daarom, dat ouders en de klasgenoten van toen die hier wel zijn blijven wonen deze mensen op de hoogte willen brengen van deze reünie. Na deze reünie blikken we weer vooruit en beginnen we als scholengemeenschap weer aan een nieuw tijdperk en duurt het weer even voor er een dergelijk evenement wordt georganiseerd’’.
Tijdens het dagprogramma is vanaf 10.00 tot 16.00 uur gelegenheid het oude en nieuwe schoolgebouw te bekijken. Het avondprogramma bestaat uit een gezellige feestavond is van 19.00 tot 24.00 uur. Opgeven kan via de website www.reuniewiringherlant.nl tot 15 mei a.s. Op deze website is alle verdere informatie over de reünie te vinden en de reünisten die zich al hebben opgegeven.


zondag 23 juni

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. H. Broer in de Ankerkerk.

,,Ha ha, hij gelooft het zo! Natuurlijk bestaat er geen Gruffalo!’’. Dat zegt de kleine muis nu wel, maar hij komt voor een grote verrassing te staan! Hoe dat afloopt horen de Zwerfkeitjes (0-7 jaar) die naar de kleuterhoek van de Ankerkerk komen.

Daar staan de kaars en de doos met het geheim al weer op hen te wachten.
Er wordt voorgelezen uit het prentenboek De Gruffalo, geschreven door Julia Donaldson en Axel Scheffler.
Daarna wordt er iets moois gemaakt onder leiding van Jeanette Zomerdijk en Jantina Hania
Voor de allerkleinsten is er opvang in diezelfde kleuterhoek. (Groot)ouders kunnen naar de viering in de kerk gaan maar mogen ook bij hun (klein)kind blijven.
Voor de grotere kinderen is er voor het laatst kindernevendienst. Na de zomervakantie worden deze wekelijkse bijeenkomsten weer voortgezet.


zondag 23 juni

Planten-, stekken-, en rommelmarkt

HARINGHUIZEN - Kramen, uitpuilend van de planten, barstensvol bric a brac zullen de geïnteresseerden toelachen tijdens de planten- stekken- en rommelmarkt. En als men langs alle kraampjes in de Dorpsstraat is gekuierd, volgt nog een verrassing. Opgesteld in rijen staan vele oldtimer automobielen, waar men zich gratis aan kan vergasten.


Foto H. Mels

Bezoekers zijn welkom van 9.00 uur tot 15 uur.
De opbrengst van deze markt is, zoals elk jaar voor het kerkgebouw te Haringhuizen.
Hebt u een interessante oldtimer, dan kunt u nog contact opnemen met de organisatie, want er is ruimte voor nog enkele voertuigen.(0224-215826).


zondag 23 juniWESTERLAND - De Boerenlandfair Westerland bestaat dit jaar 15 jaar en viert dit met een extra feestelijk programma waarin ook een ouderwets lekkere taartenbakwedstrijd is opgenomen. De fair wordt dit jaar geopend door loco-burgemeester Enno Bijlstra van de gemeente Hollands Kroon.

Gedurende de vijftien jaar dat de Boerenlandfair Westerland bestaat is het evenement uitgegroeid tot een begrip in de regio. Onder het motto Gewoon gezellig genieten biedt de fair naast de ruim 60 stands met landelijke producten, brocante, antiek en curiosa ook tal van activiteiten voor het hele gezin zoals demonstraties, zang en dans en natuurlijk een traditionele theetent.Om het programma van de Boerenlandfair dit jaar een extra feestelijk tintje te geven organiseert de fair een ouderwets lekkere taartenbakwedstrijd. Wie wil deelnemen aan deze wedstrijd kan zich aanmelden via het inschrijfformulier dat te vinden is op de site van de fair: www.boerenlandfair.nl. Deelnemers aan de wedstrijd hoeven overigens niet per se een taart te bakken, elk ander baksel is ook goed. Alle baksels worden tijdens de fair beoordeeld door een vakkundige jury van lekkerbekken: Mieke Bontekoning van ‘Mieke’s eten en drinken’, voormalig Wieringer bakker Pater en de winnaars van de versierde fietsenwedstrijd Lucca Bogert, Dave Schouwenaar en Dianne Bregman. Deze jury staat onder leiding van loco-burgemeester Enno Bijlstra, die rond 11.00 uur ook de opening van de fair voor zijn rekening neemt. En natuurlijk zijn er fantastische prijzen te winnen zoals een workshop bij Amazing Cakes in Nieuwe Niedorp, een dinerbon van Mieke’s eten & drinken en waardebonnen van de DekaMarkt in Hippolytushoef.

De Boerenlandfair Westerland is onlosmakelijk verbonden met het Dorpsfeest Westerland. Zowel het Dorpsfeest als de Boerenlandfair worden door vrijwilligers georganiseerd en traditiegetrouw gaan de opbrengsten van zowel het Dorpsfeest als de Boerenlandfair naar de Wieringer verenigingen, die ook meehelpen bij de organisatie. De Boerenlandfair in Westerland vindt dit jaar plaats van 11.00 tot 16.30 uur. De entree voor de fair is gratis, evenals parkeren. Meer informatie over de fair, de taartenbakwedstrijd en het volledige programma zijn ook te vinden op de website van de fair.


zondag 23 juni

Wierings Mooiste

WESTERLAND - Wierings Mooiste is een fietstoertocht in Noord Holland met een recreatief én een sportief karakter. De tocht kent 2 afstanden, 40 en 100 km., beide volledig uitgepijld over verharde wegen en paden met onderweg een verzorgingspost.

Deze unieke fietstocht gaat langs de mooiste plekjes op het voormalig eiland Wieringen en de bossen van de Wieringermeer. Kenmerkend is dat deze tocht geen stoplichten en drukke kruisingen kent. Wel zijn er vergezichten over de Waddenzee en het glooiende landschap van Wieringen, waar de gekronkelde wegen de fietsers van het ene mooie plekje naar het andere loodsen. Tevens wordt de vissershaven van Den Oever met zijn prachtige vissersvloot aangedaan.


De historische Hoelmer wierdijk is in de route opgenomen

De 100 km. brengt ook een bezoek aan het monument op de afsluitdijk en fietst door het dijkgat- en robbenoordbos waar ook het natuurgebied van het befaamde “gat van de dijk” wordt gepasseerd.
Beide afstanden gaan via de oostkant van Wieringen weer terug naar Westerland waarbij de tocht eindigt op het terrein van de Boerenlandfair. Daar wacht een blijvende herinnering.

De start van de 100 km is van 8.30-9.30 uur vanaf de Westerlanderlaan en deelname kost € 9,50.
De start van de 40 km van 9.30-10.30 uur vanaf de Westerlanderlaan en deelname kost € 8,00. Inschrijven kan op de dag zelf binnen de aangegeven starttijden. Er is ruime parkeergelegenheid.
Voorinschrijving (met € 2,00 korting) is t/m zaterdag 15 juni mogelijk bij Sport Nu.


zondag 23 juni

Den Das Festival

’t VELD - Fanfare Samen Voorwaarts organiseert het jaarlijkse Den Das Festival in en rondom Veldzicht, de nieuwe brede school in ’t Veld. Met mooi spelen de orkesten buiten en bij slecht weer kan het festival binnen plaatsvinden. Er doen dit jaar 4 orkesten mee aan het festival.


Fanfare Samen Voorwaarts

Programma:
13:30 uur: Hildergardis
14:00 uur: Winkel’s Harmonie
14:30-15:00 uur: Pauze
15:00 uur: Onder Ons
15.30 uur: Samen Voorwaarts


dinsdag 25 juni

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF – Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) . Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.
We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen
Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


donderdag 27 juni

Laatste bijeenkomst Wonen Plus Welzijn

HIPPOLYTUSHOEF - Wonen Plus Welzijn houdt van 10:00 tot 11:30 uur haar laatste bijeenkomst van dit seizoen in de recreatiezaal van Parkzicht in Hippolytushoef. We sluiten gezellig af met vrolijke accordeon muziek. Meezingen mag!!

Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn in Hippolytushoef, tel. 0227-591570. Maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.
De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

Wonen Plus Welzijn organiseert eens per maand activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking.
Deze activiteiten vinden plaats in de recreatiezaal van Parkzicht in Hippolytushoef.
Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.


donderdag 27 juni

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 27 juni
vrijdag 28 juni

Nachtmarkt Kolhorn

KOLHORN - Tijdens de nachtmarkt zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt is van 19.00 tot 24.00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!vrijdag 28 juni

Paalzitten

KOLHORN - Het is weer zover, een grote groep gaat paalzitten bij café Schippers Welvaren.De deelnemers proberen het vol te houden tot zondagavond. De start van het paalzitten valt samen met de eerste Nachtmarkt in het dorp. Dus over belangstelling zullen de deelnemers de eerste avond niet te klagen hebben.

Bron: PeWi's Nieuwspagina


zaterdag 29 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt op de haven is er een workshop visfileren. De deelnemers verzamelen zich om 9 uur in de kantine van de visafslag, na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.

In de hal staan Johan en Gert Jan voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en Johan voor de praktijk, het fileren van de vis. Terwijl Johan de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt u gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis, waar u de vis alleen nog maar hoeft te bereiden! Deelname kost € 45.00 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl.


zaterdag 29 juni


Meer Kunst


STROE - De kunstkring Meer Kunst Wieringermeer komt in en om het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont tekenen, schilderen en beeldhouwen. Tevens is er een kleine expositie.


Belangstellenden zijn vanaf 13:00 uur van harte welkom om de dames aan het werk te zien en met hen te spreken over hun werk. Het museum staat aan de Stroeërweg 39 in Hippolytushoef.


zaterdag 29 juni
zaterdag 29 juni juni

Wandelexcursie

GROTE KEETEN - De gids van Landschap Noord-Holland wandelt van 13.30 - 15.00 uur door de Noordduinen bij Grote Keeten. In de valleien groeien allerlei bijzondere planten.

Iedere plant en dier heeft een belangrijk doel in het leven. Zorgen dat de soort in stand blijft. De moeraswespenorchis gebruikt daarvoor een heel originele manier. Deze orchidee wordt veel door wespen bezocht en de bloemen lijken ook wel wat op deze insecten. Verder maakt de plant lokstoffen waardoor de wespen met de bloem proberen te paren. Daarbij plakt er stuifmeel aan hun lichaam. Als de wesp daarna een andere moeraswespenorchis bezoekt vindt de bevruchting plaats. Er staan trouwens nog meer bijzondere planten in deze duinen. Het rondbladig wintergroen is er eentje van. Zoals de naam zegt blijft het blad van deze plant ook in de winter prachtig groen.
In de Noordduinen leven behoorlijk wat konijnen. Ondanks het feit dat ze wel eens een zeldzame plant weg knagen is de beheerder blij met deze dieren. Tijdens de excursie hoort u waarom.

Zin om mee te gaan? Deelname kost € 6,50 per persoon, Beschermers € 3,50, kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. We verzamelen op het grote parkeerterrein aan de Duinweg, pal ten zuiden van Groote Keeten. Ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.

Foto: De moeraswespenorchis groeit in valleien in de Noordduinen (foto Henk van Bruggen).


zaterdag 29 juni en zondag 30 juni

Tijdreis op Stoom

REGIO - Het Stoommachinemuseum, Gemaal Lely en Gemaal De Vier Noorder Koggen openen tegelijkertijd de deuren. Een unieke Tijdreis op Stoom voor het hele gezin.

De Tijdreis start meer dan een eeuw geleden… In het Ketelhuis van het oude Gemaal - nu het Stoommachinemuseum - worden de kolen in de machines geschept. Langzaamaan wordt het water heter en heter: de rook komt uit de meters hoge schoorsteen! Via buizen komt de waterstoom terecht in de gigantische machine, die op zijn beurt het grote scheprad in beweging zet. Na jaren stilstand pompt het Gemaal het water weer buitendijks tijdens dit unieke weekend met wel 400.000 liter per minuut! Dát is de pure kracht van vuur en water!
Jonge en oudere bezoekers wanen zich in het industriële en monumentale gebouw van het gemaal in de tijd van hun overgrootouders. Een belevenis die wordt gevoed door de spannende 3D-films, vertoond in het nieuwe Stoomtheater… Want wat doe jij als er een overstroming dreigt? Maak ook kennis met de Stoker, de Smid en de Machinist, en behaal je Stokersdiploma, brandmerk je eigen zwaard en help mee met brandstof zagen! Zelf stoom afblazen? Zet de kleine kermisattracties in beweging met de miniatuurstoommachines.Ook het mystieke Gemaal Lely opent de deuren.
Als de Zuiderzee een kalm IJsselmeer wordt, met de aanleg van de Afsluitdijk, is de grootste dreiging van het water verdwenen. Maar het natte achterland vormt nog steeds een uitdaging voor mens en dier. Gemaal Lely komt in gebruik in 1930, om de ingepolderde Wieringermeer droog te houden. Een groter contrast met het oude Gemaal is niet te bedenken: in wit, strak beton torent het gebouw boven de dijk uit. Durf jij te komen kijken?

De tijden veranderen: het nieuwe gemaal De Vier Noorder Koggen bij Onderdijk neemt in 1977 de functie van het oude gemaal over en bemaalt nog altijd de polders van Westfriesland. Maak je Tijdreis compleet en stap op de meters lange brug over het water…

De Tijdreis op Stoom is uniek! Met een bezoek aan de drie Gemalen aan het IJsselmeer beleef je de geschiedenis van Westfriesland op bijzondere wijze: van de strijd tegen het water met stoom eind 19e eeuw tot gecontroleerde bemaling anno 2013! Het hele gezin is van harte welkom om de Tijdreis op Stoom te beleven in eigen tempo. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn de deuren van het Stoommachinemuseum, Gemaal Lely en Gemaal De Vier Noorder Koggen geopend voor publiek. Voor vervoer staan de pendelbussen klaar.

Het opstarten van de ketels en de machines is dé happening van dit weekend. Wilt u daar met uw kind(eren) bij aanwezig zijn? Meld u dan aan via info@stoommachinemuseum.nl. De eerste 100 aanmeldingen krijgen persoonlijk bericht om deze unieke gelegenheid mee te maken.

Toegangskaarten voor dit openingsweekend bedragen:
Volwassenen: € 7,50; Kinderen (3-12 jaar) € 4,50; Kinderen tot 2 jaar gratis; 65+ en Museumjaarkaarthouders krijgen 50% korting.

Voor speciale extra activiteiten en informatie: kijk op www.stoommachinemuseum.nl.


zondag 30 juni

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. H. Procee (Vledder) in de Hippolytuskerk.


zondag 30 juni

Zwerven door Hollands Kroon

HOLLANDS KROON - Geniet lopend of op de fiets van een afwisselende route door het prachtige pure landschap van de gemeente Hollands Kroon.

U kunt op uw eigen tempo 9,15 of 20 kilometer wandelen. De wandelroutes van 15 en 20 kilometer nemen u onder andere mee langs de Waddenzee. Het authentieke oude centrum van Hippolytushoef is een onderdeel van de wandelroute van 9 kilometer.
Op de fiets heeft u de keuze tussen 20 en 40 kilometer. De fietsroutes gaan dwars door de pittoreske dorpen en mooie plattelandswegen van Hollands Kroon.
De startlocatie is vanuit Bistro Lutje aan het Lutjestrand in Westerland.
Tijd van inschrijven en starten is van 08.30 tot 11.30 uur.
Deelname aan Zwerven door Hollands Kroon kost € 5,- p.p.Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@sportcampsandclinics.nl of bezoek de website www.zwervendoorhollandskroon.nl. Op de dag zelf kunt u zich inschrijven bij Bistro Lutje (Lutjeweg 2 1778 LB Westerland)

Deelnemers ontvangen:
- Stempelkaart (deze wordt afgestempeld bij verscheidene punten op de route)
- Routebeschrijving
- Een tussendoortje en iets te drinken
- Informatie over bijzondere bezienswaardigheden onderweg


zondag 30 juni
zondag 30 juni

P.E.T. concert: Promise Entertainment Tour op herhaling

OUDESLUIS - Na een succesvol jubileum concert in het FTF museum Spaansen, gaat Promise op herhaling. Onder artistieke leiding van Arlene van Tatenhove-Coyle en gitarist Robbert Smit zingt en swingt het meidenkoor PROMISE Aanvang 15.00 uur. Locatie: het kerkje Oudesluis, Noorderweg naast nummer 14.

De Kerk is om 14.30 uur geopend; het concert begint een half uur later. Entree: Gratis maar…… er wordt wel met de pet rond gegaan.
Zijn wij geen steek veranderd? Toch wel: er komen wat verrassingen uit de hoge hoed, maar dat houden we nog even onder de pet. Vijf jaar gelden is Promise opgericht en we vieren dan ook ons eerste jubileum.
Eerder kon het publiek in de R.K. Kerk van ’t Zand, het Duinpannetje te Groote Keeten,café de Jonge Prins te ‘t Zand en het FTF museum Spaansen te ’t Zand genieten van de zangkunsten van het zestien koppige koor, variërend in leeftijd van 18 tot 66 jaar.


zondag 30 juni
zondag 30 juni

Op zoek naar orchideeën

DEN HELDER - U kunt Het Refugium, het kleinste natuurgebied bij Den Helder, bezoeken. Van 13.30 - 15.00 uur kunt u met de gids van Landschap Noord-Holland een kijkje nemen. Er groeien allerlei soorten orchideeën. Bijvoorbeeld de welriekende nachtorchis. De naam is prachtig, maar ook de bloemen van deze soort zijn de moeite waard. We gaan natuurlijk op zoek naar andere soorten orchideeën. Maar ook planten die niet tot dit geslacht behoren krijgen de aandacht.

Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plaatse aanmelden en betalen is ook mogelijk. Kosten € 6,50 per persoon, Beschermers betalen € 3,50, kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei. Dat is te vinden aan de Jan Verfailleweg in Den Helder, tegenover nummer 620, bij parkeerplaats Donkere Duinen.


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


Inloopochtenden bij Servicepunten Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden. Hieronder een overzicht.

De inloopochtenden zijn in:

Nieuwe Niedorp, de Trambaan op dinsdag 2 en 16 juli van 10.00-12.00 uur (en hierna om de 14 dagen).
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op woensdag 3 em 17 juli van 10.30-12.00 uur (en hierna om de 14 dagen).
Anna Paulowna, Keijzershoff eens per maand op de woensdag: 19 juni, 17 juli en 14 augustus, 9.30-11.30 uur.
Wieringerwerf, Dukdalf elke woensdagochtend van 9.00-12.00 uur.

We verwelkomen u graag om een kop koffie of thee te komen drinken tijdens de inloopochtend in bij de Servicepunten van Wonen Plus Welzijn in Hollands Kroon.
U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen, anderen ontmoeten en met elkaar uit wisselen. Ook is het mogelijk wat te lezen of een spelletje te spelen.
Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie via de Servicepunten van Wonen Plus Welzijn: Hippolytushoef, telnr. 0227-591570, Wieringerwerf, telnr. 0227-600079, Anna Paulowna, telnr. 0223-535826, Nieuwe Niedorp 0224-542660 (allen bereikbaar in de ochtenduren).
Of op de website: www.wonenpluswelzijn.nl.


woensdag 3 juli

Rollatorkeuring

WIERINGERWERF - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Zorgcentrum Lelypark.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


donderdag 4 juli


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 18 juli en 8 en 22 augustus.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli

Kermis in Middenmeer


zaterdag 6 juli

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt op de haven is er een workshop visfileren. De deelnemers verzamelen zich om 9 uur in de kantine van de visafslag, na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.

In de hal staan Johan en Gert Jan voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en Johan voor de praktijk, het fileren van de vis. Terwijl Johan de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt u gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis, waar u de vis alleen nog maar hoeft te bereiden! Deelname kost € 45.00 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl.


zaterdag 6 juli
zaterdag 6 julizondag 7 juli

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. H. Broer in de Hippolytuskerk.


zondag 7 juli

Ouwe Joekeldag motorclub MIOS

ANNA PAULOWNA - Het begint zo langzamerhand een traditie te worden, de Ouwe Joekeldag bij motorclub MIOS in Anna Paulowna. Vandaag organiseert deze actieve motorclub voor de vierde maal een dag voor bezitters van klassieke motoren. Dat er belangstelling voor dit evenement bestaat is vorig jaar wel bewezen. Er zijn toen ca 70 klassieke motoren geweest, maar ook waren er nog tientallen belangstellenden met hun moderne motoren komen kijken.Ook nu is het een geheel vrijblijvend evenement waar bezitters met hun klassieke motoren van 11 uur tot eind van de middag met elkaar over hun motoren kunnen spreken. En zonder uitzondering heeft iedereen wel iets over zijn motor te vertellen. Veel van deze bezitters hebben vaak een hechte relatie met hun bezit omdat ze hem zelf helemaal gerestaureerd hebben en er bijna alles van weten. Het restaureren kan erg duur uitvallen omdat onderdelen soms maar moeilijk te verkrijgen zijn. Maar door de liefde voor de motor kan men erg ver gaan en heeft er bijna alles voor over om hem compleet en zo origineel mogelijk te maken. Er zijn ook mensen die hebben hun motor al heel lang in bezit en is dan ook een stuk van hun (motor)leven geworden. De emotionele waarde is dan meestal veel hoger dan de werkelijke waarde. Het is altijd weer verrassend om te zien met welke interessante motoren de bezitters en liefhebbers naar de Ouwe Joekeldag komen. Omdat het altijd gezellig is en veel valt de kletsen, blijven de meesten dan ook de gehele dag rond het MIOS clubgebouw. In het clubgebouw staat het barteam klaar om de inwendige mens van eten en drinken te voorzien.
Nieuw dit jaar is de Ouwe Joekel Requisitenmarkt, hier wordt tegen een geringe vergoeding
spullen aangeboden die iets met klassieke motoren te maken hebben. Dit kan zijn o.a. boeken, tijdschriften, posters en andere gerelateerde lectuur. Het is echter geen onderdelen- of rommelmarkt. ’s Middags wordt er onder begeleiding van een voorrijder een tochtje in de omgeving gemaakt. Uiteraard wordt de snelheid aangepast, zodat iedere klassieker zonder problemen hier aan mee kan doen.
Zoals ook in voorgaande jaren is iedereen met een klassieke motor welkom. Maar er is een speciaal welkom voor bezitters die met een tweetactmotor komen. Dit type motor dreigt door de milieueisen langzamerhand uit te sterven en verdwijnt in de toekomst voor een groot deel uit het straatbeeld. Gelukkig zorgen de liefhebbers van deze motoren er voor dat ze niet alleen maar in een museum bezichtigd kunnen worden, maar dat ze ook op de weg blijven en van hun specifieke geluid kunnen genieten. Het rookgordijn wat ze af en toe wel eens kunnen verspreiden nemen we graag op de koop toe. De organisatie van de Ouwe Joekeldag vindt het daarom passend om hier extra aandacht aan te geven en nodigt bij deze alle bezitters van een klassieke tweetactmotor uit om dit mooie evenement te bezoeken. Natuurlijk is iedereen met een Ouwe Joekel van harte welkom. Voor de belangstellende bezoekers is er voldoende parkeerruimte naast het clubhuis.


zondag 7 juli

Vinders kijken

DEN HELDER - U kunt Het Refugium, het kleinste natuurgebied bij Den Helder, bezoeken. Van 13.00-14.30 uur kunt u de vlinders bekijken in dit stukje natuur. Er komen allerlei soorten voor. Er is een kans dat we het bosrandvlindertje ontmoeten. Deze soort wordt ook wel het landkaartje genoemd. Weer en wind spelen altijd een belangrijke rol bij wat we tijdens de excursie tegen komen. Ook libellen krijgen tijdens de wandeling de nodige aandacht. Het Refugium is aantrekkelijk voor deze dieren omdat er veel water is te vinden.De viervlek is een prachtige libel - foto Henk van Bruggen

Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plaatse aanmelden en betalen is ook mogelijk. Kosten € 6,50 per persoon, Beschermers betalen € 3,50, kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei. Dat is te vinden aan de Jan Verfailleweg in Den Helder, tegenover nummer 620, bij parkeerplaats Donkere Duinen.


woensdag 10 juli

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 10 juli

Open tuinen

HIPPOLYTUSHOEF - Ada Baijs-Verschoor en Tineke Poortman-Mels stellen hun tuinen open voor het publiek. De open tuinen zijn op korte loopafstand van elkaar, respectievelijk aan Slingerweg 127 en Slingerweg 89.Ada Baijs-Verschoor is twintig jaar geleden begonnen is met haar eigen tuinontwerp aan De Zonnehoek. Vanaf het begin heeft zij veel gelet op het lijnenspel in de tuin, dat vooral in het voorjaar uitstekend tot zijn recht komt. Ook de tuin van Tineke Poortman-Mels is een bezoekje zeker waard.
De tuinen zijn open vanaf 17.00 uur. De toegangsprijs is € 3,00, inclusief koffie of thee.
Groepen kunnen op afspraak (0227-608777) ook een bezoek brengen aan de tuinen.


zaterdag 13, zondag 14, maandag 15 en dinsdag 16 juli

Kermis in Barsingerhorn


zondag 14 juli

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. H. Broer in de Ankerkerk.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


woensdag 17 juli

Rollatorkeuring

BREEZAND - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Woonzorgcomplex De Carrousel.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


vrijdag 19 juli

Nachtmarkt Kolhorn

KOLHORN - Tijdens de nachtmarkt zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt is van 19.00 tot 24.00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 20 juli
zondag 21 juli

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. A.van Dorssen in de Hippolytuskerk.


zondag 21, maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 juli

Kermis in Oudesluis


woensdag 24 juli

Rollatorkeuring

DEN OEVER - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Zorgcentrum Kapellehof.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


vrijdag 26 juli, zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 juli

Kermis in Anna Paulowna


zondag 28 juli

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Mevr. A. van Putten-Knol in de Ankerkerk.


woensdag 31 juli

Rollatorkeuring

MIDDENMEER - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Wijksteunpunt Kroonwaard.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


donderdag 1, vrijdag 2, zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 augustus

Kermis in Hippolytushoef
donderdag 8 augustus

Kermis in Wieringerwerf


vrijdag 9 augustus

Nachtmarkt Kolhorn

KOLHORN - Tijdens de nachtmarkt zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt is van 19.00 tot 24.00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus

Kermis in Wieringerwerf en Winkel


zaterdag 10 en zondag 11 augustus

Zandstock Festival

’t ZAND - De eerste namen voor Zandstock 2013 zijn bekend. In 2012 waren er optredens van onder andere Go Back To The Zoo, Gers Pardoel en Miss Montreal en ook werd de Dance Stage geïntroduceerd. Dit jaar, alweer de 17e edtie, zullen onder andere Will And The People, Kensington, Laura Jansen, Handsome Poets, Defrage en Tommigun optreden.

De uit Engeland afkomstige band is natuurlijk bekend van het nummer “Lion In The Morning Sun” en “Salamander”. De zomerse en vrolijke muziek past natuurlijk perfect bij Zandstock. Naast Will And The People zal ook Laura Jansen te bewonderen zijn op Zandstock. Met meerdere 3FM Megahits zal ook Laura Jansen voor vrijwel niemand een onbekende zijn, van het vrolijke nummer “Wicked World” tot het rustige nummer “Queen Of Elba”. Ook Kensington, die op Paaspop nog de 3FM Serious Talent Award 2013 in ontvangst mocht nemen, zal op Zandstock te vinden zijn. De laatste naam die bekend is gemaakt is het Belgische Tommigun, in België zijn zij reeds bekend en nu is het tijd om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met deze band en waar kan dat beter dan op Zandstock!
Ook dit jaar zal de Dance Stage weer te vinden zijn op Zandstock, de line-up zal later bekend worden gemaakt tijdens de finale van de Popprijs ’t Zand 2013 waar de winnaars van de voorrondes het tegen elkaar op zullen nemen om een plek op Zandstock Mainstage en studiotijd bij LIFRA Studio.De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.zandstock.nl en op Facebook, ook via de mobiele website kunnen kaarten worden aangeschaft. Een Passe Partout kost € 30,- en een dagkaart € 18,50, Tot 19 april is er echter een beperkt aantal actiekaarten te koop. Zo wordt een Passe partout slechts € 24,- en een dagkaart € 12,50! Om op de hoogte te blijven van alle nieuws updates rondom Zandstock, het programma en ticket acties volg je ons op Facebook of kijk op www.zandstock.nl. Hier zal het programma in de komende weken worden aangevuld!


maandag 12 augustus

Kermis in Wieringerwerf


woensdag 14 augustus

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


zaterdag 17 augustus

Kermis in Oude Niedorp


zondag 18 augustus

Kermis in Haringhuizen en Oude Niedorp


maandag 19 augustus

Kermis in Oude Niedorp


vrijdag 23 augustus

Kermis in Den Oever


zaterdag 24, zondag 25, maandag 26 en dinsdag 27 augustus

Kermis in Den Oever en Waarland


zaterdag 31 augustus, zondag 1 en maandag 2 september

Kermis in Nieuwe Niedorp


zondag 1 september

CRT (Classic Race-Demo Team)

Regelmatigheids wedstrijd voor Klassieke Motoren
Lokatie: Circuit Kooijpunt te Den Helder
Inschrijven en keuren 08.00 / 09.20 uur.
Training vanaf 10.00 uur.
Race 1e manche vanaf ca. 12.30 uur.


dinsdag 3 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


zondag 8, maandag 9 en dinsdag 10 september

Kermis in Zijdewind


zondag 8 september

15e Quatro Rit

Toer rit door Noord-Holland, ca. 225 km.
Vertrek vanuit: Motorclub MIOS , Clubhuis MC MIOS, Zoutpad 1, 1761 LS Anna Paulowna.
Vertrek vanuit: Motorclub Westfriesland, Clubhuis IJsclub ’t Sluisven, Oosterwijzend te Nibixwoud.
Vertrek vanuit: MAC Alkmaar, restaurant Alkmaarse Poort, De Omval 72, te Alkmaar.
Vertrek vanuit: clubhuis Motorclub ’68, Hermesstraat 4 te Krommenie.
Inschrijven van 9.00 uur – 12.00 uur.


dinsdag 10 september

Cursus Beter omgaan met pubers

SCHAGEN - Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin Schagen start de gratis oudercursus Beter omgaan met pubers. Dit is een cursus over opvoeden tijdens de puberteit en is bedoeld voor ouders en/of opvoeders van pubers in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar.

De cursus besteedt aandacht aan de veranderingen in de puberteit, de leuke en lastige kanten van omgaan met pubers en hoe je als ouder goed contact kan onderhouden en ruzie kan voorkomen. Ouders/opvoeders die de cursus eerder volgden, vertellen dat het contact met hun kind verbeterd is. Ook hebben zij veel hebben gehad aan het uitwisselen van ervaringen met andere ouders.

Data, tijdstip, locatie en kosten
Data : dinsdag 10, 17, 24 september, 1, 8 en 15 oktober
Tijd : 19.30-21.30 uur
Locatie : Centrum voor Jeugd en Gezin Schagen, Zuiderweg 25, 1741 NA Schagen
Kosten : Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden en meer informatie
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij het CJG Schagen via info@cjgschagen.nl of 088-0100579. Graag onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mailadres, woonplaats en aantal personen dat komt. Voor meer informatie over deze activiteit of over het Centrum Jeugd en Gezin Schagen, zie www.cjgschagen.nl.

Iedere ouder/opvoeder kan gebruik maken van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin, ook van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin in omliggende gemeenten. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé vraagbaak voor (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren. Verschillende instellingen en beroepskrachten in de gemeente doen mee aan Positief Opvoeden zoals bij de Opvoedspreekuren in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Voor meer informatie kan men terecht op: www.ggdhn.nl en www.positiefopvoeden.nl.


woensdag 11 september

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 11 september

Rollatorkeuring

ANNA PAULOWNA - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Wijksteunpunt Keijzershoff (aanleunwoningen).

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 september

Kermis in Kolhorn


dinsdag 17 september

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 18 september

Rollatorkeuring

HIPPOLYTUSHOEF - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Zorgcentrum Noorderlicht.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


woensdag 18 september

Cursus Peuter in Zicht

MIDDENMEER - Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin Hollands Kroon start de gratis oudercursus ’Peuter in Zicht’. Dit is een cursus over het opvoeden van peuters en is bedoeld voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten in het Centrum voor Jeugd en Gezin Middenmeer, Poststraat 16.

Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen. Een peuter wordt steeds zelfstandiger en wil de wereld ontdekken. Op ontspannen en praktische wijze leren ouders/opvoeders inspelen op het gedrag van hun kind. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Bovendien herkennen ouders/opvoeders veel in de verhalen van collega-ouders/opvoeders.

De cursusavonden zijn op woensdag 18 en 25 september, 2 en 9 oktober.

Aanmelden en meer informatie
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden door middel van het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl/Cursussen. Voor meer informatie en vragen kan men ook op deze website terecht of contact opnemen met het cursusbureau van GGD Hollands Noorden, telefoonnummer: 088-0100557.

Iedere ouder/opvoeder kan gebruik maken van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin, ook van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin in omliggende gemeenten. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé vraagbaak voor (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren. Verschillende instellingen en beroepskrachten in de gemeente doen mee aan Positief Opvoeden zoals bij de Opvoedspreekuren in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Voor meer informatie kan men terecht op www.ggdhn.nl en www.positiefopvoeden.nl.


zondag 22 septemberWINKEL - Al vanaf 1906 is het Bloemencorso een feit. Het corso wordt omlijst door kermis, een markt / braderie en een muziekpodium. De festiviteiten beginnen om 10:00 uur.

In 1906 was het Bloemencorso nog een optocht van versierde platte wagens, fietsen en verklede mensen, maar in de loop van de jaren is dit Corso uitgegroeid tot hét dorpsfeest van Winke. Letterlijk en figuurlijk gegroeid, de Corsowagens worden ieder jaar weer mooier en groter. Waar ruim een eeuw geleden een enkele bloem of een paar stukken fruit de wagens en fietsen sierden worden tegenwoordig ruim 1,3 miljoen dahlia’s gebruikt.
De Corsowagens werden en worden nog steeds voortbewogen door de -onzichtbare- mannen en vrouwen onder de (soms wel 1000 kg wegende!!) wagens… er komt geen motor aan te pas.
Inmiddels een onmisbaar onderdeel van het Bloemencorso: het Kindercorso! De kinderen worden vanaf het 100-jarig bestaan actief betrokken bij het Corso. De kinderen maken -vaak met hulp van hun ouders- lieve en ontroerende Corsowagentjes. Zij lopen één rondje door het dorp, voorafgaand aan het Corso. Het enthousiasme en de deelname van de kinderen is nog steeds groeiend.

Op deze feestdag is er ‘s morgens vanaf 10.00 uur kermis en een markt / braderie in het dorp. Ongeveer 100 kramen met o.a. streekproducten en een keur aan andere lekkere, mooie en leuke ‘hebbedingen’… Ook aan de inwendige mens is gedacht, op diverse plaatsen kunt u de honger en dorst stillen.

Programma
Om 10:00 uur gaan de kassa’s open en beginnen de markt / braderie en de kermis. Het Bloemencorso start om 13:00 uur. De wagens rijden drie rondes. Na het Corso worden de wagens in het dorp opgesteld ter bezichtiging. De prijsuitreiking is om 20:00 uur in het Parfumflessenmuseum.


woensdag 25 september

Rollatorkeuring

’t VELD - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Woonzorgcomplex Maria Mater.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


zondag 29 september
zondag 29 september

Duo Sans Souci

HIPPOLYTUSHOEF - Duo Sans Souci geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuyskerk.

Duo Sans Souci bestaat uit Annoesjka Cabo (viool) en Frans van Dalen (piano).
'A la recherche du temps perdu' is de titel van het programma dat dit bevlogen duo deze middag ten gehore brengt. Muziek die is gespeeld in salons door de eeuwen heen, van 1700 - 1920, van componisten als Wolfgang Amadeus Mozart, Frédéric Chopin, Johannes Brahms, Maurice Ravel, Edward Elgar, Fritz Kreisler en Vittorio Monti. Een alleszins aangename opening van het seizoen in de sferen van weleer.


zondag 6 oktober
vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober

Kermis in Breezand


dinsdag 15 oktober

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 16 oktober

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober

Kermis in Lutjewinkel


woensdag 13 november

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


dinsdag 19 november

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 18 december

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 18 december

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
In het stof bijten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...