Wat eten we papa?
Uitgegeven op 12-06-2013 om 17:20  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Steeds meer mannen genieten van uitgebreid koken. In Italië prefereren kinderen zelfs de kookkunsten van hun vader boven die van hun moeder. Hoe leuk is het om deze hippe kokende papa’s met Vaderdag te verrassen met wat keukengerei? Kan je zelf ook meteen mee genieten van een lekkere maaltijd! Van keukengerei tot een mooi gedekte tafel, de Wereldwinkel is dé cadeauwinkel waar je alle ingrediënten kan vinden om het tafelen nog (h)eerlijker te maken.Vijzel van Fair Trade Original
Maak jouw vader blij met een vijzel van Fair Trade Original. Verse kruidenpasta’s, pesto of een marinade zijn met een vijzel makkelijk te maken en geven veel meer smaak dan gemalen specerijen. De vijzel van Palewa zeepsteen is gemaakt in de Indiase Agra Bazaar, een bedrijfje onder de rook van de beroemde Taj Mahal. Er werken zo’n 60 ambachtslieden onder één dak, 55 mannen en 5 vrouwen. Het voordeel van het werken onder één dak is dat er veel uniformer gewerkt kan worden en de inzet van machines prijzen de producten niet uit de markt. Maar bovenal maakt het gezamenlijke werken het mogelijk om betere arbeidsomstandigheden te creëren. In de werkplaats zijn op verschillende plaatsen ventilatoren aangebracht die het meeste stof wegzuigen. Stof wordt opgevangen en verkocht aan bouwbedrijven; daar worden bijvoorbeeld weer vloeren van gemaakt. Ook zijn alle medewerkers goed verzekerd en ontvangen ze een goed loon.
Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 10.000 vrijwilligers in 271 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.
Wereldwinkel Wieringen, Hoofdstraat 30-31, Hippolytushoef www.wieringen.wereldwinkels.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Max - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...