Eerste grasmaaierrace TOW perfect verlopen
Uitgegeven op 09-06-2013 om 10:28  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De eerste grasmaaierrace op Wieringen, georganiseerd door de Tractoren Organisatie Wieringen is goed verlopen. Zonder incidenten sloot iedereen de mooie dag af met een voldaan gevoel. Het smaakt naar meer en 's avonds werd er dan ook al druk gespeculeerd over volgend jaar. Het evenement wordt zeker herhaald als het aan de TOW ligt.


De uiteindelijke winnaar, Hilco Bodde. Fotografie Hein van Schie.

De omstandigheden waren prima, een heerlijk zonnetje en de wind die precies in de juiste richting blies. De baan lag er door de inspanningen van bestratingsbedrijf Chris Rezelman en Ronald van Baaren prima bij.'s Ochtends mochten de deelnemers eerst trainen. Voor veel deelnemers was dit dan ook de eerste keer dat zij echt reden op de grasmaaier. Er werd veel gesleuteld in de 'pitstraat'. Voor de toeschouwers die van techniek hielden was er dan ook veel te beleven. De TOW had Willem Zoons en Hans van Bohemen de wedstrijdleiding in handen gegeven. Hierin werden zij bijgestaan door de baancommissarissen Bert Zuur en Henk-Jan Wittink. Jan van Duin en Peter Loer zorgden ervoor dat iedereen een plaats op het grote parkeerterrein kreeg toegewezen en een kleine bijdrage voor de organisatie in de pot stortte. De horeca werd verzorgd door De Kasteleen en Alex Balk stond op het terrein met popcorn, suikerspin en een groot springkussen. Uiteraard was Hein van Schie aanwezig met zijn fotocamera.


Gastrijder bij Team Rotgans Racing; motorcoureur Joey Rispens. Henk-Jan en Bert gingen nog met de pet rond voor Joey. Hij was vorige week zwaar ten val gekomen en had buiten zijn schuld om veel schade aan de motor opgelopen. De rondgang leverde zo'n 150 euro op. Joey en Richard komen volgend jaar terug met een eigen grasmaaier is het plan.

Van tien tot twaalf werd er eerst getraind. Dit was voor veel deelnemers de eerste kennismaking met de machine. Er hadden zich 18 deelnemers aangemeld verdeeld over 9 grasmaaiers. De hele dag werd er door veel teams gesleuteld aan de motoren, er waren zelfs lasapparaten aanwezig. Rond een uur of een was de start van de wedstrijden waarin telkens drie man aan de start verscheen. Om vijf uur kon de jury om tafel om de eindstand te rangschikken. Zowel bij de rijders als bij de constructeurs ging de eerste plaats naar Hilco Bodde. Hij had werkelijk de mooiste grasmaaier gebouwd. Hij is hierbij geholpen door Wouter Weel. Wouter ging helaas over de kop, gelukkig kon de maaier na een reparatie de strijd weer hervatten. Er waren ook prijzen voor de machines. De deelnemers waren vaak maanden in touw geweest om de grasmaaiers te bouwen.


Keppel Bouw, hoofdsponsor van de grasmaaierrace van de TOWHarry Hoefnagels.


Er werd hard gewerkt door de teams, zoals hier bij Team Keppel Bouw. Robert Vos hielp hierbij met lassen.


Het betere bochtenwerk....


De wind stond gelukkig gunstig. Hier gaat Hilco in de achtervolging bij Robin Ton.

Eindstand coureurs: 1 Hilco Bodde, 2 Ronald van Baaren, 3 Robin Ton. Uitslag constructeurs: 1 Hilco Bodde, 2 Roy van Baaren, 3 Robin Rotgans.

KIJK hier voor de foto's gemaakt door Hein van Schie.

SPRINKUSSEN HUREN ?
WWW.BLOKKER-EVENTS.NL
AGRARISCHE DIENSTVERLENING
LOONBEDRIJF MAATSCHAP BIJVOET
WESTERLAND


VM Computer heeft het springkussen beschikbaar gesteld!


De TOW bedankt de sponsors!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haan Belterlaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...