Bijna 3000 deelnemers RaboFietssponsortocht
Uitgegeven op 08-06-2013 om 17:38  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Er ging op zaterdag 8 juni een sliert van fietsers door de noordkop: de 13e editie van de jaarlijkse RaboFietssponsortocht van Rabobank Schagen-Wieringerland werd gereden. Was het weer van de afgelopen jaren bedroevend slecht, dit jaar werden we getrakteerd op een blauwe lucht en een stralende zon. Deze weersomstandigheden zorgden voor nog meer enthousiasme bij de bijna 3.000 deelnemers. Het werd een in alle opzichten prachtige en geslaagde dag.


De Vereniging Aak fietste ook mee (overigens niet met twee gebroeders)

Aanvulling clubkas
300 verenigingen en stichtingen fietsten deze dag maximaal € 250,- bij elkaar als welkome aanvulling voor de clubkas.
Het startsein was vastgesteld op 10 uur. Rond half 10 stonden de eerste deelnemers al te trappelen voor de start; ze hadden er duidelijk zin in! Op de startplaatsen kregen alle deelnemers een gevuld rugtasje met drinken en wat lekkers voor onderweg. De gezichten en ledematen werden nog even goed ingesmeerd met zonnebrand en toen kon iedereen op de trappers.

Gezellige deuntjes om het feestgevoel te vergroten
Op alle startpunten werd het evenement muzikaal omlijst door muziek- en zangverenigingen. In Schagen zong het Smartlappenkoor “Tot de laatste druppel” leuke herkenbare (meezing)nummers. Bij Dorpshuis Prins Maurtis in Nieuwe Niedorp speelden de fanfare “Samen Voorwaarts” en het smartlappenkoor “Huilen met Henk”. In Wieringerwerf speelde “Stichting Fiddler’s Farm” en in Hippolytushoef zorgde het optreden van de “Koninklijke Harmonie” ervoor dat de toch al blije gezichten van de deelnemers nog meer (glim)lachten. Bij de Molen de Hoop in ’t Zand speelde “Muziekvereniging Zijpe” vol enthousiasme de mooiste deuntjes.

Trots en voldaan
De eerste fietsers meldden zich rond het middaguur bij de finish. Tegen twee uur leverden de laatste fietsers trots, voldaan en soms bruinverbrand hun stempelkaart in. Iedereen was het er over eens: deze RaboFietssponsortocht was er “één uit duizenden”; ook al was het de 13e editie. Menig deelnemer gaf het advies aan de organisatie om voor volgend jaar ook dit mooie weer te bestellen…
Het landschap in de noordkop is al prachtig, maar met dit zonnetje helemaal een plaatje!

Fietsroutes en foto’s op website
Tijdens het evenement zijn weer verschillende foto’s gemaakt. Deze kunt u binnenkort bewonderen op de website www.rabobank.nl/sw. De verschillende fietsroutes die zijn verreden zijn daar al te vinden. Bezoek de website eens voor meer informatie over de verschillende sponsormogelijkheden of fondsen die Rabobank Schagen-Wieringerland heeft…
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Onmiskenbaar Max Teeuwisse - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...