Twee acties KNRM Den Oever
Uitgegeven op 05-06-2013 om 21:34  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het KNRM-station Den Oever werd maandag en dinsdag gevraagd hulp te bieden aan pleziervaarders, die aan de grond waren gelopen.

Maandagmiddag ging even na half drie de pieper, omdat het jacht Emily met vier opvarenden vast was komen te zitten. Dat gebeurde tussen Den Oever en het Monument, ongeveer tweeënhalve mijl uit de Afsluitdijk. Er was geen paniek aan boord en nadat een sleepverbinding was gemaakt trok de Johanna Margareta de Emily los. Het jacht werd vervolgens naar de Marina Den Oever gesleept.



Dinsdagavond liep rond kwart over zeven het zeiljacht Steady vast in de vaargeul voor de haven van Makkum. Gewoonlijk is dit een klus voor het station Hindeloopen, maar daar werd juist de olie van de reddingboot Alida ververst. De tweede boot van dit station, de van minder pk’s voorziene Ineke van Duin, was wel beschikbaar, maar het werd raadzaam geacht ook het station Den Oever erbij te roepen. De kleine Ineke van Duin kreeg de Steady – toch een flink jacht – los voordat de Johanna Margareta ter plaatse kwam.

Dit waren de negende en de tiende actie van de KNRM Den Oever in 2013.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haven Den Oever met oude afslag - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...