Word gastmoeder voor Zeno uit Duitsland
Uitgegeven op 05-06-2013 om 17:08  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Non-profit uitwisselingsorganisatie YFU (Youth for Understanding) is op zoek naar gastvrije gezinnen die hun huis en hart open willen stellen voor een buitenlandse student. Op 10 augustus 2013 komen 60 uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland. De studenten, 15-18 jaar, komen de Nederlandse taal leren en onze cultuur ontdekken. Zij volgen een schooljaar regulier onderwijs op een middelbare school en verblijven in een gastgezin. Een van hen is Zeno uit Duitsland.

Zeno is 16 jaar. Hij speelt in zijn vrije tijd voetbal. Zijn oma komt uit Nederland, daarom is hij elk jaar wel naar Nederland op vakantie geweest. Nu wil hij het dagelijkse leven hier ervaren zonder zijn eigen familie. Zeno woont het liefst in een gastgezin dat niet binnenshuis rookt. Zeno is allergisch voor huisdieren en heeft astma. Zeno komt voor 11 maanden naar Nederland.
Om alle studenten te ontmoeten, kijkt u op de website www.yfu.nl > Gastgezin > Even voorstellen.

Gastgezin worden?
YFU is een non-profit organisatie die al 50 jaar wereldwijd uitwisselingen organiseert voor jongeren. Alle gastgezinnen en studenten genieten professionele begeleiding. Een gastgezin kiest op basis van interesses en hobby’s zelf welk gastkind zij willen verwelkomen. Niet alleen gezinnen met oudere kinderen, maar ook gezinnen met kleine kinderen, eenoudergezinnen of gezinnen zonder kinderen kunnen gastgezin zijn.

Unieke ervaring
Nederlandse gastgezinnen krijgen geen financiële vergoeding, maar ontdekken wel vanuit hun eigen huis een nieuwe cultuur. De student is zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld. Van u vragen wij kost en inwoning. Interesse? Neem contact op met YFU, telefoonnummer 0297-264 850 of kijk op www.yfu.nl > gastgezin.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Winter 1979 met de kraan sneeuwscheppen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...