Jeugd Tonegido heeft jaarlijkse slaapweekend
Uitgegeven op 04-06-2013 om 17:06  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De jeugd van Tonegido kon zaterdag 1 juni weer deelnemen aan het jaarlijks terugkerende slaapweekend. Van de E t/m de C jeugd waren 55 kinderen aanwezig, met elkaar is er een gezellig weekend van gemaakt.

Na het inrichten van de slaapplek, werd om 14.00 gestart met de sponsorloop. Onder toeziend oog van de vele sponsoren werkte iedereen zich in het zweet om, zoveel als mogelijk, rondes voor de club te lopen. Van groot naar klein gaf het uiterste, het bijeen gelopen bedrag komt weer ten goede aan de activiteiten voor de jeugd.
Even chillen en rusten, daarna van start met de spelmiddag, met je team het parcours aflopen en samen de spellen doen. Vooral de stormbaan en de rodeostier waren erg in trek. Super grappig natuurlijk als je coach er even op ging zitten en afgegooid werd door het gebok van de stier.
Om half zeven samen aan de friet in de kantine, borden doen we niet aan! Gewoon op het kleed, klodder saus erbij en lekker snacken!
Veel rust zat er niet in bij de kinderen, aangezien in de avond er optredens gepland stonden voor de playbackshow. Onder toeziend oog van het vele publiek en een vakkundige jury kwam elk team aan bod. Er waren zelfs enkele die het ook waagden alleen of met een groepje nog een optreden te doen. Dans, zang, alles kwam aan bod. Keurig gekapt en gestyled vonden de optredens plaats. De jury had het er maar druk én moeilijk mee, uiteindelijk werden er toch 3 prijswinnaars gekozen. De 3e prijs werd gewonnen door de D1 met een playback en dansshow op One Direction, Sem de Jonge deed een solo optreden op een lied van Justin Bieber wat goed was voor de 2e prijs, de eerste prijs was voor Tatum Klokgieters die als een echte smurfin op het podium stond.
Natuurlijk vonden de lootjes weer gretig aftrek en waren er veel mooie prijzen te winnen ter beschikking gesteld door de ondernemers/ winkeliers van geheel Wieringen. De sfeer in de kantine zat er goed in.
Om 23.00 maakten de kinderen zich op voor het nachtspel, wat dit jaar geheel in lokaal thema was opgezet. Na een inleiding van een heuse Viking moest elke groep de schat van de Viking terug zoeken. De Sammeltjes hadden de munten gestolen en meegenomen, dus in het donker op zoek naar de Sammeltjes en de munten. Het was nog een hele toer om alles te vinden en uit de handen te blijven van dat ene Sammeltje die je munten weer kon afpakken, dan moest je weer opnieuw zoeken. Moe van het rennen om uit de handen van het Sammeltje te blijven en schor van het gillen omdat het toch wel erg spannend was, werd er nog spontaan een pyjama-disco ingelast, het bleef nog lang onrustig in de slaapzaal van de sporthal…
Zondagmorgen was het dus vrij rustig aan het ontbijt, maar dat is begrijpelijk na een korte nacht. Spullen opruimen en als laatste de dansclinic van Desiree. Probeer maar eens in je eentje ruim 50 kinderen in de benen te krijgen: missie geslaagd! Moe en voldaan ging iedereen aan het eind van de morgen naar huis.

Tonegido kijkt terug op een geslaagd en gezellig weekend met de kinderen. Alle toeschouwers bedankt voor de aanwezigheid. Natuurlijk alle begeleiders, van jong tot ouder, bedankt voor de hulp, inzet en gezelligheid. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest!
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Duke Wille - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...