TOW zaterdag gaat het gebeuren
Uitgegeven op 07-06-2013 om 01:01  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De spanning stijgt bij de Tractoren Organisatie Wieringen. Zaterdag en de eerste grasmaaierrace behendigheidswedstrijd op gazonmaaiers is een feit.
Vrijdagochtend is begonnen met de opbouw van het terrein. De baan ligt er al keurig strak bij.

Donderdagavond werden in het hoofdkwartier de prijzen al in elkaar gefröbeld.

De Tractoren Organisatie Wieringen (TOW) organiseert op zaterdag 8 juni voor de eerste keer grasmaaierwedstrijden in Hollands Kroon. Op Wieringen gaan een twintigtal coureurs met elkaar de strijd aan. Verleden jaar kwam het bestuur op het idee om een 24-uurs wedstrijd te organiseren op grasmaaiers. Dit idee smolt in de loop der maanden om in een wedstrijd op een middag, maar een nieuw evenement naast de twee 'trekkertrekwedstrijden' met antieke tractoren was ontstaan.

AGRARISCHE DIENSTVERLENING
LOONBEDRIJF MAATSCHAP BIJVOET
WESTERLAND


VM Computer heeft het springkussen beschikbaar gesteld!


De TOW bedankt de sponsors!Gré Droog uit Zijdewind doet dit jaar niet mee, zij verwacht niet in de prijzen te zullen vallen!

De wedstrijden worden gereden op omgebouwde grasmaaitractoren. Deze zijn gedurende de wintermaanden door de leden in elkaar geknutseld. Er wordt gestreden in zowel een individueel- als een teamklassement.Tussendoor is er nog een demonstratie van een aantal leden van de Helderse Model Race Club. Dit zijn radiografisch bestuurde modelauto's die rijden met verbrandingsmotoren.

De locatie is aan de Kremersweg achter Hippolytushoef. De training start om 10:00 uur 's ochtends, de wedstrijden worden tussen 12:00 en 17:00 uur gereden. De entree bedraagt twee euro voor volwassenen en één euro voor kinderen. Café de Kasteleen verzorgt de inwendige mens. Er staat voor de jeugd een gigantisch springkussen van www.blokker-events.nl en er is popcorn en suikerspin. Het belooft mooi weer te worden, de organisatie verwacht dan ook veel toeschouwers. De organisatie heeft het gemeentebestuur uitgenodigd om een rondje op een maaier te komen rijden als officiële opening. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig. De prijsuitreiking is in café De Kasteleen om 19:00 uur, dit is lopend te bereiken vanaf het festivalterrein.In Den Oever staat deze fraaie machine. De puntjes worden op de i gezet en als alles meezit staan er in ieder geval zaterdag 8 juni zo'n negen racemonsters trekkertjes aan de start op het weiland aan de Kremersweg. Van 10:00 tot 12:00 uur wordt er getraind. Hierna volgen de wedstrijden. De Kasteleen staat er met een feesttent. Voor de kinderen is er een groot springkussen (aangeboden door VM-Computers). De entree is jong 1 en oud 2 euro.

Keppel Bouw is hoofdsponsor van de grasmaaierrace van de TOW
MOTOPORT Hippolytushoef heeft voor de deelnemers een mooie helm
in de aanbieding voor slechts 60 Euro!
Actie geldig alleen voor deelnemers TOW


(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Havengebouw de Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...