Mooie en verrassende tuinen tijdens Wieringer tuinronde
Uitgegeven op 03-06-2013 om 19:54  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Soroptimistclub Wieringerland organiseert op zondag 9 juni de Wieringer tuinronde waarbij tuinen op midden Wieringen worden opengesteld voor de deelnemers. In totaal openen tien tuineigenaren belangeloos de poorten van hun tuinen en zullen zes kunstenaars hun kunst tentoonstellen. Daarnaast is Groei en Bloei en Stichting Ayudamaya met sieraden in de laatste modekleuren uit Guatemala vertegenwoordigd met een stand. De opbrengst uit de tuinronde is bestemd voor Stichting Present en Stichting Ayudamaya.De Wieringer tuinronde gaat voor de 13e keer van start, fietsend of wandelend over Wieringen waar in de deelnemende tuinen kan worden genoten van al het moois. In de starttuinen is niet alleen gelegenheid om te genieten van de bloemen en planten maar ook van een kopje koffie of thee met door de Sorren gebakken taart en eigen gemaakte soep. Ook dit jaar is de verscheidenheid in tuinen groot. Een diepe tuin, een mooie verrassende binnentuin in nieuwe gedeelte van Hippolytushoef met buxushaagjes, een bloementuin met groentetuin, een boerderijtuin met oude boomgaard, een tuin midden in de weidse natuur met kunst van vilt, een ‘kale’ met een prachtig uitzicht richting eendenkooi en nog veel meer moois. Diverse kunstenaars zullen in verschillende tuinen hun kunst tentoonstellen, waaronder Diny Ouburg, Martin Griek, Diny van Loon, Henk Pruijssen en Theo Mulder.

Diverse verenigingen en stichtingen, zowel regionaal, nationaal als mondiaal, hebben in de bijna dertig jaar dat de Soroptimistclub bestaat een beroep gedaan op de opbrengsten uit de diverse evenementen. Stichting Present, actief in de Noordkop, heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Mensen zijn bereid iets voor anderen te betekenen maar de vraag is hoe doe je dat in een complexe samenleving waar het gevoel van verantwoordelijkheid voor elkaar is verschoven. Stichting Present brengt professionals en vrijwilligers samen om de samenleving als sociale gemeenschap sterker te maken. Het waterproject van Stichting Ayudamaya in Guatemala wordt dit jaar voor het laatst ondersteunt. Voor dit project ondersteunen de Soroptimisten onder andere een verbeterde water- en sanitaire voorziening.

Soroptimisten, wat zusters (Sorores)die het beste (optimum) nastreven betekend, zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. Het is een serviceorganisatie die staat voor de verbetering van de rechten van de vrouw, mensenrechten voor iedereen en gelijkwaardigheid, ontwikkeling en vrede, door het bevorderen van goede internationale verstandhouding, begrip en vriendschap. De goede doelen die worden ondersteund hebben altijd betrekking op een of meer van deze doelstellingen.De starttuinen zijn Anja Moeijers en Leo de Nooijer, Elft41 te Hippolytushoef en Janine Lont en Marja Pappot, Vatropperweg 15 op Vatrop. Deze tuin heeft een bijzonder uitzicht over de Waddenzee, een uitzicht om van te genieten! Om deel te kunnen nemen aan de tuinronde wordt een bedrag van € 6,- per persoon gevraagd, dit bedrag is bestemd voor de goede doelen. De uitgezette route is ongeveer 18 km. De tuinen gaan om 10.00 uur open en sluiten om 17.00 uur. Fietsverhuur is mogelijk daarvoor kan contact worden opgenomen met Anja Moeijes telefoon 0227-592236 of mail: anja.moeijes@hetnet.nl. Meer informatie over de Soroptimisten: www.soroptimist.nl.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Trien, Fok en Trijn - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...