Joey Rispens slachtoffer zware valpartij na goed optreden
Uitgegeven op 02-06-2013 om 09:11  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN - Joey Rispens rijdend voor Nelon Racing, heeft zijn optreden tijdens de derde wedstrijd om de Supercup 600 moeten bekopen met een zware valpartij. Joey werd van achter aangetikt en belandde in de grindbak. De motor liep aanzienlijke schade op, Joey bleef gelukkig ongedeerd.


Joey Rispens stijlvol in actie. (fotografie en reportage Henk-Jan Wittink)

Een ramp, veel schade aan de motor buiten zijn schuld om. Helaas is dit niet te verzekeren of te verhalen.

Het weer in Assen zat, zoals het gehele seizoen tot nu toe, weer niet mee. 's Ochtends tijdens de eerste training was het nevelig en koud. Er zat niet meer in dan een snelste ronde van 1.52. Tijdens de tweede training ging het beter. Met een 1,46 stond Joey op een dertiende startplaats. Omdat er vijf ONK gastrijders voor hem stonden zou Joey normaal gesproken in de top tien aan de start verschijnen. Er was in de twee weken voorafgaand aan deze wedstrijd veel aan de motor veranderd zodat de kuip niet meer aan de grond zou komen in de bochten.

De wedstrijd begon niet lekker. Joey kwam slecht weg. Hierdoor ging hij als zeventiende de tweede ronde in en moest hij aan een opmars gaan beginnen. Tot en met de zesde ronde haalde hij vier andere coureurs in. Rijdende op een dertiende positie sloeg achter op het circuit het noodlot toe. Nadat Joey bij de Stekkenwal door Henry Compagner werd aangetikt verloor hij de controle over de motor en viel hij er met hoge snelheid af. Gelukkig bleef de schade beperkt tot de Honda. Joey kon direct weer op staan en kwam op eigen kracht terug naar de paddock. Een domper op wat een goede klassering leek te worden. De volgende wedstrijd van de Nelon Racing coureur is op zaterdag 20 juli in Assen. Tussendoor rijdt Joey mee in een grasmaaierwedstrijd in Hippolytushoef. Daar start hij op een omgebouwde gazontrekker met daarin een 600 c.c. motorblok. De wedstrijden beginnen om 10 uur op een weiland aan de Kremersweg.


Zaterdag was cameraman Lucien Reis meegereisd naar Assen voor een promotiefilm te maken.

Uit de Strubbenbocht.

De start verliep moeizaam, hierna kwam Joey snel op gang en schoof door naar de achtste plaats. Helaas haalde hij de finish vandaag niet.

Volgende week rijdt Joey mee tijdens de grasmaaierrace. Hij komt uit voor het team van Robin Rotgans. Monteur Richard (Otje) rijdt hoogstwaarschijnlijk voor Team Keppel Bouw.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Poelweg richting Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...