Bewoners Den Oever unaniem in keuze locatie coupure; de huidige moet blijven
Uitgegeven op 16-05-2013 om 11:54  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Eerste participatietraject Waddenpoort Den Oever succesvol afgerond. De afgelopen paar weken heeft gemeente Hollands Kroon intensief overleg gevoerd met een groep inwoners uit Den Oever. Dit ging specifiek over de locatiekeuze van de nieuwe coupure in de dijk die door het Hoogheemraadschap versterkt gaat worden.

Dit is één van de deelprojecten binnen het programma Waddenpoort Den Oever. Aan de groep inwoners is tijdens de bijeenkomsten gevraagd om argumenten te verzamelen voor de locatiekeuze van de nieuwe coupure. De conclusies die de groep hieruit heeft getrokken zijn inmiddels gebundeld in een verslag.

Locatiekeuze
De groep inwoners, ook wel kerngroep participatie genoemd, vertegenwoordigen de bewoners, ondernemers (via deelname vanuit zakenclub), industrie (via deelname vanuit industriegroep) en visserijsector van Den Oever. De kerngroep participatie heeft zich in het verslag duidelijk uitgesproken over de locatiekeuze van de coupure. Unaniem verkiezen zij de huidige locatie voor een nieuw coupure, in plaats van de andere locatie tegenover de Deka supermarkt.

Proces
Het college zal eind mei haar voorkeur voor de locatiekeuze uitspreken naar de raad. Bij het bepalen van de locatiekeuze zal naast het resultaat van het participatietraject, waarvan het verslag wordt bijgevoegd bij het college- en raadsvoorstel, ook het stedenbouwkundig advies worden meegewogen. De gemeenteraad zal daarna eind juni een keuze maken, zodat Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de locatie kan verwerken in de procedure voor de dijkversterking die in juli wordt opgestart.

Denkt u met de gemeente mee mee?Nu het eerste participatietraject succesvol is afgerond, willen we bij de uitwerking van toekomstige deelprojecten vaker inwoners en ondernemers uit Den Oever en omstreken betrekken. Er zal bij ieder deelproject worden bekeken hoe dit ingevuld wordt en met welke inwoners. Wilt u in de toekomst met ons meedenken? Dan kunt u dit doen door via de gemeente de contactgegevens op te vragen van het aanspreekpunt van de kerngroep participatie. U kunt dan zelf contact met hen leggen om uw betrokkenheid kenbaar te maken. Deze contactgegevens kunt u opvragen bij Cora Buirma via e-mail: projecten@hollandskroon.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Aygo 1.0 MMT 5drs automaat
€ 5.795,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...