Joey Rispens knap twaalfde in Hengelo
Uitgegeven op 14-05-2013 om 16:28  |  link  |  bewaar  |  print

HENGELO (GLD) - Joey Rispens van Nelon Racing is bijzonder tevreden met de twaalfde plaats bij zijn debuut in het ONK Supersport in Hengelo. Vooraf had het team hier wel stilletjes op gehoopt maar absoluut niet op gerekend. Normaal komt Joey uit in de op zaterdag gereden CRT-cup wedstrijden in Assen. Dit uitstapje naar de hoogste klasse in Nederland is goed bevallen. Het smaakt naar meer.


Platter door de bocht kan niet, Joey Rispens is een natuurtalent, Nederland en daarbuiten krijgt nog veel te zien van de coureur uit Oudkarspel. Fotografie en tekst Henk-Jan Wittink.

Het circuit van de HAMOVE in Hengelo Gelderland is gevaarlijk. Dikke bomen staan langs de baan, daar moet je niet tegenaan rijden.

Donderdag was het Nelon team al vertrokken naar het verre Hengelo in Gelderland. Dit is de geboortestreek van de leden van Normaal, bekend van het Hengelse Zand (Oerend Hard) en het domicilie van de HAMOVE, de Hengelose Auto en Motoren Vereniging. Het gebied is natuurlijk nog het meest bekend als de Achterhoek. Hier ligt één van de twee stratencircuits die ons land nog rijk is. Helaas is de groene lobby hier ook al aan het procederen geweest zodat de wedstrijden op donderdag al niet meer doorgaan. De organisatie is hier perfect en de meeste coureurs komen hier graag om te racen. Een aantal echter niet, langs het circuit staan veel obstakels zoals bomen en stroomhuisjes. Het is hier dan ook gevaarlijk rijden, dit neemt niet weg dat juist hier Joey Rispens graag rijdt.


Zaterdag tijdens de training, slechts vier droge rondjes kunnen rijden.

De middagtraining werd snel droog, achter op het circuit lag in tegenstelling tot hier nog wel veel water op de baan. Hier heeft Joey zijn nieuwe pak al aan van Motoport.

Op zaterdag werd er getraind. ’s Ochtends startte Joey op een droge baan, door veel verkeer op de baan eindigde hij deze training op een 26ste plaats. Later bleek Joey net even iets te aardig te zijn geweest voor de ONK rijders. Hij wilde deze mannen in hun klasse niet voor de banden rijden, Joey was per slot van rekening een gastrijder. Na vier ronden ging het spetteren en konden de coureurs hun tijden niet meer verbeteren omdat de baan glad werd. ’s Middags volgde de tweede kwalificatie sessie. De baan was bij aanvang van deze tweede beslissende training kletsnat en er werd gestart op regenbanden. Tijdens deze training droogde de baan bijzonder snel op. Helaas kon Joey zijn tijd gereden in de ochtend niet verbeteren. Met de gedachte dat er 25 motoren voor hem zouden starten op een bijzonder smalle (zes meter breed) baan ging het team na een heerlijke maaltijd gemaakt door café De Berck en geserveerd door Bea Rispens naar bed. Achteraf was het team wel blij dat zij mee mochten rijden op de wedstrijddag. Er mogen hier maar dertig rijders starten, er vielen er een stuk of zeven buiten de boot en voor hetzelfde geld had Nelon buiten het potje gepiest. Na vorige week op het circuit van Assen stond Joey met slechts vier ronden droog weer en met slechts 20 kilometer op de teller zondag aan de start. In de tent kwamen er nog een paar kleine verbeterpunten aan het licht. Deze werden vakkundig door de techneuten; Hans, Stefan en Richard aangepakt. Het team ging er dan ook terecht van uit dat er in ieder geval goed gereden moest worden om het grote startveld te kunnen volgen.


De fotograaf ook een keertje op de foto. De lucht is voor de start van de wedstrijd al aan het betrekken.

De eerste start, hierna werd er nogmaals gestart vanwege zware valpartijen waarbij gelukkig niemand zware verwondingen aan overhield.

Eenmaal in zijn ritme had Joey er de snelheid goed inzitten en verbeterde hij per ronde zijn rondetijd.

Zondag was het koud en nat, helaas kwam er daardoor minder publiek dan in voorgaande edities naar het circuit de Varsselring. Er waren evengoed flink wat fans van Joey uit Noord Holland naar het circuit in Gelderland gekomen om Joey te zien rijden in zijn allereerste ONK Supersport race. ONK staat voor Open Nederlands Kampioenschap, er reden ook een aantal buitenlanders mee op de race dag. Uiteraard werden de gasten door Maaike de Jong en teamleider Nels Lont ontvangen en voorzien van koffie of een frisje.
De wedstrijd werd gereden op een, bij aanvang, droge baan. Deze begon chaotisch met twee keer een herstart na een rode vlag situatie veroorzaakt door een aantal zware valpartijen direct na de beide starts. De wedstrijd werd door dit oponthoud om de gevallen rijders de kans te geven mee te kunnen doen ingekort van 14 naar 9 ronden zodat het team wederom geen flink aantal droge kilometers kon rijden. Dit nam niet weg dat Joey op zijn Nelon Honda tijdens de race naar de twaalfde positie oprukte. Joey reed een schitterende wedstrijd en haalde de meer ervaren rijders in de Supersport klasse links en rechts in. Een geweldige prestatie voor het gehele team. De mensen op de tribune en de collega teams zagen dit natuurlijk ook gebeuren. Er zat zelfs bijna een elfde plaats in, maar het begon twee ronden voor het einde van de toch al korte wedstrijd hard te regenen waarop de wedstrijdleiding besloot om de race voortijdig te beëindigen. Zonder kleerscheuren en in zijn nieuwe door Motoport Hippolytushoef beschikbaar gestelde Kushitani raceoverall werd hij in de stromende regen onder groot applaus binnen gehaald in het rennerskwartier. Met vier kampioenschapspunten in de tas keerde het team zondagavond laat terug in Noord Holland. Zaterdag 18 mei is de volgende wedstrijd om de CRT OW cup op het circuit van Assen. Iedereen is van harte welkom, de entree is daar vrij. Aanvang trainingen vanaf negen uur ’s ochtends, de koffie staat voor u klaar in de grote tent voor de Nelon bus. De wedstrijd wordt vervolgens op zaterdagmiddag gereden. Na het succes van Hengelo rekent het team op een goede afloop van deze tweede cupwedstrijd.


Nog een paar leuke plaatjes. Pitgirl Otje....

Het team, Henk-Jan staat achter de camera.

De motor klaar voor de start.

Terug in de tent na de wedstrijd. De door Zichtwerk ontworpen lay-out is een plaatje om te zien. En hij gaat ook héél hard!

Afbreken en het circus kan weer op huis aan.
Nog veel meer foto's ziet u hier.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Actueel...
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
26-03-2024 Week van de Groene Tuin helpt Noord-Hollanders op weg om tuin te vergroenen
26-03-2024 Voorwaarden bij vergunningverlening datacenters
26-03-2024 Deposito sparen en de actuele spaarrente bij NIBC
26-03-2024 Woonvisie Hollands Kroon
25-03-2024 De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zitten erop!
25-03-2024 Overleden de heer Van der Poel
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kees de Boer - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...