Harmonie wint halve finale beker van Formido
Uitgegeven op 11-05-2013 om 21:46  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Harmonie 1 speelde tegen Formido 1 in de halve finale Beker van de HZVO. Harmonie won met 4-3 en mag de finale spelen.

Twee weken voor deze wedstrijd won de Harmonie de competitiewedstrijd met 13-2.
De coach van Harmonie 1, R. de Bie, wist dat deze wedstrijd niet zo makkelijk zou gaan als de competitie wedstrijd.
Door 3 afzeggingen bij de Harmonie, moesten 3 spelers van de A1 invallen. Net als de eerdere wedstrijden dit seizoen, deden ze het fantastisch.

Formido begon de wedstrijd goed en was gelijk al gevaarlijk via S. Veldhuis en P. Manshanden. Na 10 minuten wist S. Veldhuis ook verrassend vanaf recht te scoren. Formido bleef gevaarlijk en uit een vrij trap scoorde M. Schouwenaar de 0-2. De Harmonie voerde de druk op de verdediging verder op. Formido wist de spitsen steeds moeilijker te bereiken. Vlak voor rust bezorgde B. de Kleine na een fraaie aanval de 1-2.
Door de juiste wissels tijdens de 2e helft toe te passen door coach R. de Bie bleef de druk op de verdediging van Formido erg hoog. Hierdoor kreeg de Harmonie steeds meer en meer balbezit. Na 10 minuten in de 2e helft scoorde S. de Koning uit een vrije trap. Vanaf dit moment werd de Harmonie oppermachtig. B. de Kleine scoorde de 3-2 en even later na een mooie solo vanaf rechts omspeelde hij de keeper en vanaf de achterlijn scoorde hij de 4-2. De Harmonie kreeg nog tal van kansen, maar een doelpunt bleef achterwege. Formido ging alles of niet spelen en druk op het doel van S. Doesburg werd flink opgevoerd. De keeper hield lang staande, maar uiteindelijk schoot R. Meilink de 4-3 binnen. Na een goede solo van J. Norder, die de gehele 2e helft speelde, was de Harmonie op weg naar de 5-3. Hij werd door R. Meilink onder uit gehaald en werd er voor 2 minuten uit gestuurd. Hierna bleef het nog lang spannend en in de laatste minuten kreeg P. Manshanden nog een grote kans. Zij schot werd uiteindelijk ternauwernood geblokt door M. Uythof., Uiteindelijk bleef het 4-3.

Aanvoerder S. Doesburg was zeer tevreden met deze uitslag. De Harmonie staat nu voor het 2e jaar achter elkaar in de finale. Harmonie speelt op vrijdag 24 mei om 20.30 uur de finale tegen HCSC 1 in de Brug Den Helder.