Alweer 15 jaar gezelligheid in maritiem restaurant De Dikke Bries
Uitgegeven op 16-04-2013 om 11:56  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het bekende Restaurant De Dikke Bries bestaat deze maand 15 jaar. Op 28 april wordt dit smakelijk en muzikaal gevierd.


Het restaurant ligt op een van de mooiste plekjes in de gemeente. Rondom in het water met uitzicht tot aan 'den einder', en zicht op de Afsluitdijk. (fotografie en tekstbewerking Henk-Jan Wittink)

Het was in 1998 een hele uitdaging om op een eilandje in de Hofmanshaven een restaurant te beginnen. In die tijd zijn Koos Boersen en Hans Bootsman een compagnonschap aangegaan om als een stel pioniers een horecaonderneming te beginnen. Voor die tijd werkten zij al samen in Den Oever in restaurant De Basalt. Koos Boersen is min of meer het horecavak ingerold. Vroeger was Koos met zijn broers (en Adrie de Krijger) visserman op de Sara Magdalena, de mooie kotter vernoemd naar moeder Boersen. Koos ging van zee achter het fornuis, hier moet zelfs bij gezegd worden dat hij niet eens de kok aan boord was.


Koos wil zelf absoluut niet op de foto, geen probleem, de gezellige inrichting biedt volop mogelijkheden tot het maken van vrolijke kiekjes.

In het verleden heeft hij zelfs op de Flora en Visserijdagen bij zijn schoonvader in de feesttent nog bier staan te tappen voor de Kermisgangers. De laatste jaren verzorgde Koos ook de bufetten en maaltijden voor de gasten van de Visserijdagen. Zo heeft Koningin Beatrix nog bij hem aangeschoven tijdens het jubileum in 2009. Je kunt dus zelfs stellen dat Koos eigenlijk een beetje 'Hofleverancier' is! De tijd vliegt! Het werk in de keuken kent dan inmiddels ook geen geheimen meer voor Koos. En of u nu in het restaurant of thuis iets wenst te vieren, De Dikke Bries komt ook naar je toe. Zelfs voor een trouwpartij in Frankrijk draait Koos zijn hand niet om!Het eerste probleem diende zich direct aan; hoe kregen ze al het benodigde materiaal op het eiland? Hans droeg hiervoor al snel de oplossing aan. Het voetbalelftal waar zijn zoon Bart in speelde kon best een handje helpen en dat waren bij elkaar al snel een hoop handjes. Dus zo gezegd zo gedaan. Er werd een prefab opbouw van een woonark gekocht en deze werd op een dekschuit in de stromende regen naar het eiland gesleept welke daar deel voor deel afgeladen werd door een elf- of misschien wel vijftiental van Wiron. Het waren niet de meest ideale omstandigheden maar ja, hoe had het anders gemoeten. Er was op het eiland helemaal niets. Het water kwam via een tuinslang, de elektra met een verlengsnoer van de vaste wal was het pand alleen bereikbaar te voet of op de fiets. Het restaurant werd per kruiwagen bevoorraad. Niet echt de ideale situatie om een restaurant te beginnen!
Maar het is zo`n mooi plekkie, rondom in het water met vrij uitzicht over het IJsselmeer. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een volwassen horecagelegenheid en wanneer nodig gewoon per auto bereikbaar, maar natuurlijk proberen de gasten dit zoveel mogelijk per voet te doen om op die manier het rustige karakter te waarborgen. Bovendien zegt Koos dat je in de stad vaak verder moet lopen om naar een restaurant te kunnen komen.

Het is bovenal uitgegroeid tot een plek waar je heerlijk en gezellig kunt dineren. De Dikke Bries is ook uitermate geschikt voor iedere vorm van feest, er zijn inmiddels al honderden stellen geweest die hun huwelijksfeest aan De Dikke Bries hebben toevertrouwd en dat dit geslaagde feesten zijn geweest wordt geďllustreerd door de honderden foto`s met daarop alleen maar vrolijke gezichten. Niet alleen voor uw huwelijk maar ook voor uw verjaardag, kraamparty, jubileum, bedrijfsfeest of vrijgezellenfeest bent u hier op het juiste adres. Een feest op maat en voor iedere portemonnee “Uw gemak is onze zorg” dat roepen ze hier nu alweer 15 jaren.

Ze werken uitsluitend met dagelijks vers aangeleverde producten wat door de brigade in het kombuis bereid wordt tot de meest verrukkelijk vis- en vleesgerechten. Zo wordt de vis dagelijks vers aangeleverd door NBC gecertificeerde Visgroothandel Eurofisch uit Den Oever. De menukaart is te vinden in een eigen courant die twee keer per jaar wordt vernieuwd. Iedereen mag/moet deze krant mee naar huis nemen onder het mom “verlaat nooit het pand zonder onze krant”. De bediening wordt verzorgd door gezellige maar vooral gastvriendelijk jonge gastvrouwen. Met z`n allen zorgen ze ervoor dat de gasten tevreden naar huis gaan wanneer ze van een heerlijke avond hebben genoten in De Dikke Bries. “Ze doen toch maar even de moeite om naar ons toe te komen en geven ons het vertrouwen om ervoor te zorgen dat ze daadwerkelijk een geweldige avond beleven”, aldus Koos Boersen.

15 jaar De Dikke Bries, dat kunnen ze niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom wordt er op zondag 28 april aanstaande een gezellige Amsterdamse avond georganiseerd. Deze avond wordt muzikaal omlijst door twee muzikanten pur sang; Wil Luiken (accordeon en zang) en IJsbrand (Paradise) van Bellighem (drums en zang). Verder is er een verrassingsact en zijn er diverse gastoptredens. U zult worden verwelkomd met een welkomstcocktail en er worden diverse amuses gepresenteerd. Uw diner is deze avond speciaal samengesteld in de vorm van een drie-gangen keuzemenu. Reserveren voor deze gezellige avond is natuurlijk aanbevolen.
(advertentie)
Actueel...
11-12-2018 Jolly Christmas
11-12-2018 Kerstknutselen in Kasteel Radboud
11-12-2018 Geitenstop van kracht in Provincie Noord-Holland
11-12-2018 Raadsvergadering Hollands Kroon
10-12-2018 De vijf legendes
10-12-2018 Cursus mindful mediteren
10-12-2018 Sportieve Doedag
10-12-2018 Wonen Plus Welzijn zoekt versterking bij de Parkzicht activiteit in Hipplytushoef
10-12-2018 Willem: Good looking met een ingewikkeld gedrag
10-12-2018 Het is weer zover, bushokje vernield
10-12-2018 Huisbezoeken voor aanvraag paspoort, identiteitskaart en rijbewijs
10-12-2018 De jaarwisseling; voor de Ă©Ă©n een knalfeest, voor de ander doffe ellende
10-12-2018 Kunstig kraampje
10-12-2018 Programma
09-12-2018 Bromfietser komt ten val in Hoofdstraat Hippolytushoef
09-12-2018 Wiron verslikt zich in Oudesluis
09-12-2018 Anekdote, reactie op een foto uit de rubriek Wieringer historie
09-12-2018 Winderige maar droge Bouwbedrijf Hollands Kroon Off-Road Challange prooi voor Sven Broekaart
09-12-2018 Hardwerkend Succes uiterst effectief uit dode spelmomenten
09-12-2018 Enorm tijdelijk gebouw langs A7 bij Den Oever
09-12-2018 Een harde Brexit is ongunstig voor de vissers
09-12-2018 Succes Kasteleen met winst terug uit Egmond 2-3
09-12-2018 WR50 Concordia gearriveerd in Den Oever
09-12-2018 65-plussers laat u horen!
08-12-2018 Uitslagen
08-12-2018 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
08-12-2018 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
08-12-2018 Bescherm leidingen en meter tegen vorst
08-12-2018 Fundering voormalige Schagerkogge Strijkmolens opgegraven in Kolhorn
08-12-2018 Adopteer een boom voor een klimaatbos in de gemeente en steun 3FM Serious Request
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up bouwjaar 2016
€ ,-

Seat Ibiza 1.4 sensation
€ 2.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Roman en Bert Van Goor - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...