Kampioenschap bekroning seizoen Basketbal Wiringherlant
Uitgegeven op 14-04-2013 om 20:24  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Zaterdag 13 april was de dag dat de heren van BV Wiringherlant het kampioenschap vierden aangebroken. Na alweer 6 wedstrijden op rij gewonnen te hebben was het gat met de achtervolgende teams te groot om ze nog van de eerste plaats te verdringen. Het kampioenschap was veilig gesteld, dus voor het eigen publiek moest dit gevierd worden.

Voor een extra volle Zuiderzeehal gingen de mannen van start om ook de laatste thuiswedstrijd met succes af te sluiten. Dit moest de kers op de taart worden van het tot nu toe zeer succesvolle seizoen.
De heren hebben dit seizoen vooral laten zien constant te zijn. Van de 22 wedstrijden gingen er slechts 3 verloren. Ook de terugkeer van trainer Ruuth Jung, binnen de vereniging toch wel een begrip, zorgde voor een welkome impuls. De trainingen werden op een hoger tempo afgewerkt en dat was terug te zien op het veld.
Waar afgelopen jaren vaak nog punten bleven liggen door een voorsprong weg te geven trokken de mannen uit Wieringerwerf dit basketbaljaar in veel gevallen aan het langste eind. Met als toppunt de wedstrijd tegen Enkhuizen, de toenmalige nummer twee, deze werd in een “thriller” na maar liefst drie verlengingen toch nog in winst omgezet. Overwinningen als deze hebben ervoor gezorgd dat op deze dag het kampioenschap gevierd wordt.

Het kampioensteam

Voor het thuispubliek waren de heren van SVU de tegenstander. Het goede spel kwam na een paar minuten in het eerste kwart op gang. Vooral door scores van Sander en Wouter op belangrijke momenten. Door een felle verdediging kon de tegenstander op 22 punten worden gehouden tot de rust. Door zelf 41 punten te noteren begon Wiringherlant met een ruime voorsprong aan het derde kwart waar het op een makkelijke overwinning afstevende.
Alsof de wedstrijd al gespeeld was ging dit kwart van start. Duidelijk werd dat SVU niet zomaar de overwinning prijs ging geven. Door goed spel van hun kant en een onrustige thuisploeg kropen ze steeds dichterbij. Toch zat er nog een versnelling in het vat waardoor de voorsprong weer opliep naar 12 punten. Het vierde en laatste kwart was duidelijk voor de thuisploeg. Veel scores van Joost in deze periode en een spectaculaire dunk van Swen op een lange pass van Willem waren een aantal van de hoogtepunten. De laatste 5 minuten kon SVU geen score meer produceren. De eindstand kwam hiermee op 80 - 53, waardoor ook de 7e overwinning op rij een feit was.

Scores: Joost (20), Swen (16), Wouter (14), Willem (12), Sander (10), Jurrie (4), Jort (4)