LADA stelt vragen over haltes en busstation Wieringen
Uitgegeven op 29-03-2013 om 10:16  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Reizigersorganisatie Rover constateert dat de bushaltes langs de N99 in Hippolytushoef niet aan de gestelde veiligheidseisen voldoen. Voorts stelt men vast dat bij Hippolytushoef, gerelateerd aan het aantal inwoners, te weinig bushaltes aanwezig zijn. Het transferium in Den Oever mist veel faciliteiten om het tot een acceptabel overstappunt te maken.

Nabij rotonde De Weel / Slingerweg zou een mogelijkheid kunnen zijn voor een extra bushalte.
Van het transferium in Den Oever zijn wachtruimte en WC al jaren afgesloten en de gestelde veiligheidseisen ontbreken.


Het transferium in Den Oever.

LADA heeft aan Burgemeester en Wethouders schriftelijk de volgende vragen gesteld:
1. Bent u bereid om met reizigersorganisatie Rover - Rovoc-NH in overleg te treden om te zoeken naar acceptabele oplossingen en deze bij de provincie voor te dragen?
2. Wethouder Andrť Lont van de oude gemeente Wieringen heeft in november 2011 pogingen ondernomen om tot aankoop van het transferium in Den Oever over te gaan. Kunt u ons informeren over de stand van zaken in deze?
3. Wie is de eigenaar van het transferium en grondgebied in Den Oever?

De redactie (Henk-Jan Wittink) heeft al een paar antwoorden voor Lada: De grond, gebouwen en de weg zijn niet van de gemeente Hollands Kroon. Het zijn Rijkswaterstaat en de provincie die hierover beslissen en niet de gemeente. Het gebouw in Den Oever is na vele vernielingen gesloten. Overstappers hoeven in Den Oever nooit lang te wachten, de bussen sluiten op elkaar aan. De eigenaar van het pand is Connexxion.

Er is geen halte bij de Weel omdat daar geen tunneltje onder de weg ligt. Hier kan men dus niet veilig oversteken. Bij Westerland en de Koogerweg zijn wel veilige voetgangerstunnels. Een extra tunnel is niet noodzakelijk.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Cinema de Haan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...