Opening Poldertuin later wegens kou
Uitgegeven op 29-03-2013 om 14:59  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Dat het lenteweer nog op zich laat wachten, is ook merkbaar in de natuur. Zo ook in de Poldertuin in Anna Paulowna, waar de bollen nog niet tot bloei zijn gekomen. Reden voor gemeente Hollands Kroon, om nog even te wachten met de jaarlijkse officile opening. In afstemming met de Poldertuin-commissie zoekt de gemeente naar een geschikte datum. Met de vele bijzondere bol- en knolgewassen is de Poldertuin een bijzondere trekpleister voor Hollands Kroon.

Wat is de Poldertuin?
In de Poldertuin zijn tulpen, narcissen, hyacinten en bijzondere bol- en knolgewassen geplant, samen zon 200.000 bollen. Dit werk wordt gedaan door leden van de Poldertuin-commissie en leerlingen van het Clucius College in Schagen. De buitendienst van Hollands Kroon zorgt ervoor dat het park er mooi bij ligt.

Geschiedenis
Oud-burgemeester Jan den Ouden van Anna Paulowna gaf 31 jaar geleden groen licht aan mevrouw Leny van den Berg-Onderwater om met dit initiatief te starten. De Poldertuin is grondgebied van Hollands Kroon en ligt achter het voormalig waterschapskantoor, dat nu dienst doet als woonvilla. De tuin aan de Molenvaart nummer 2 is van zonsopgang tot zonsondergang gratis toegankelijk.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Te koop BMW Z3 Roadstar 1.8
€ 4.250,-

Wieringer historie:
Vikingschat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...