Molen “De Hoop” in Den Oever bestaat dit jaar 350 jaar.
Uitgegeven op 07-04-2004 om 16:57  |  link  |  bewaar  |  print

Molen de Hoop in Den Oever DEN OEVER - Vereniging “De Wieringer Molens” viert dit jubileum op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2004 met diverse activiteiten in en rond de molen. Er treden dansgroepen en koren op en er is een boekenmarkt. Voor de scholen zal een wedstrijd worden georganiseerd, welke leerling het mooiste werkstuk maakt over de molen en alle werkstukken zullen worden tentoongesteld.

Men kan ook genieten van oude ambachten zoals houtbewerken, zeilnaaien en touwslaan. Een draaiorgel en een paardentram maken de nostalgische sfeer compleet. De molen zal “mooi gezet” worden gedurende de periode van 29 mei t/m 13 juni 2004.

De Historische Vereniging Wieringen zal een themanummer van haar periodiek "Op de Hòògte" uitbrengen met als titel: “Molens op Wieringen”. Dit themanummer is ter plaatse voor het publiek te koop en na 13 juni 2004, inclusief verzendkosten, te verkrijgen door € 5,00 over te maken op bankrekeningnummer 3703.23.912 t.n.v. “De Wieringer Molens” te Schagen onder vermelding van “jubileum”.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
De Haukes buurtschap te Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...