Leden Wieringer Eiland Museum Jan Lont bijeen
Uitgegeven op 23-03-2013 om 16:36  |  link  |  bewaar  |  print

STROE - Tijdens een goed bezochte ledenvergadering van het Wieringer Eiland Museum Jan Lont kon voorzitter André Lont terug zien op een actief verenigings-/museumjaar. Het ledental is nog steeds groeiende, mede doordat steeds meer Wieringers beseffen dat het museum geen onderdeel (meer) is van de Historische Vereniging.

Drie bestuursleden waren aftredend, Henk Braad, Fred van Putten en Marieke Roos. Alleen Henk Braad stelde zich niet meer herkiesbaar. Zijn plek is ingenomen door Theo Oomen. Voorzitter André Lont haalde de verdiensten van Henk Braad nog eens aan. Als kenner van ,,platte zaken’’ heeft hij een begin gemaakt met het rubriceren en digitaliseren van documenten, foto’s, schilderijen, tekeningen etc.
En passant heeft hij voor de gemeente Hollands Kroon ook de voorlopige inventarisering en bewaring van de kunstschatten van de voormalige gemeente Wieringen meegenomen. Zodat het museum voor onbepaalde tijd een probleem van de nieuwe gemeente helpt oplossen.
Verder stond Henk Braad aan de wieg van het nieuwe beleidsplan en heeft hij jaren gezorgd voor de invulling van de oppasdiensten en de rondleidingen.
Vanaf nu gaat hij als vrijwilliger zich bezighouden met de registratie van het museum, waarvan de zorg voor de ,,platte zaken’’ een belangrijk onderdeel is.Na de pauze werd de film Als Wieringen blijft zoals het is… uit 1973 met interviews van Jan Wolkers vertoond. De door Jan Wolkers aan het eind van de film uitgesproken vrees dat als de E10 vierbaans wordt Wieringen overspoeld zal worden door toeristen is niet waar gebleken, zo konden de aanwezigen constateren. Wel is er veel veranderd.
Deze film is door The Little Archives of the World gerestaureerd en op dvd gezet. Het museum heeft nog enkele exemplaren van deze dvd te koop.

Op 6 april aanstaande zijn de leden en geďnteresseerde welkom op Stroe. Wethouder Enno Bijlstra van kunst en cultuur zal dan de nieuwe thematentoonstelling Wilhelm, kroonprins van Duitsland, Wieringer van 1918 – 1923 openen.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Max - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...