Rabobank Schagen-Wieringerland actief tijdens NLdoet
Uitgegeven op 22-03-2013 om 16:40  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Op vrijdag 15 maart zijn er meer dan 200 handen uit de mouwen gestoken tijdens de RaboVrijwilligersdag. Deze dag sluit aan op de landelijke NLdoet waarbij meer dan 310.000 Nederlanders zich vrijwillig inzetten voor de samenleving. Op veertien plaatsen in de regio hebben zij vrijwilligerswerk verricht. Verenigingen, stichtingen, scholen en organisaties hebben zo hun droom of wens kunnen realiseren.

Wensen helpen realiseren.
Op deze dag is onder andere een houtwal gemaakt voor de vogels en insecten op het terrein van stichting De MichaŽlshof in Den Oever. Bij zwembad De Veersloot in Dirkshorn zijn de badhokjes en buitenbaden weer keurig gepoetst. De Stern in Schagen heeft een nieuwe blokhut in de tuin gekregen en bij OBS De Snip te Nieuwe Niedorp is er een stuk opnieuw bestraat en zijn de muren schoongespoten met de hogedrukreiniger. Bij jenaplanschool De Keerkring in Schagen stond dit jaar het magazijn en de gymzaal hoog op de agenda om opgeknapt te worden. Op Zorgboerderij Croon en Bergh is er onder andere een kippenren vergroot en een windhaag geplaatst. Bij VV Kaagvogels is bijna een ontelbaar aantal klussen verricht, zoals het lakken van de bar en de barkrukken. In Wieringerwerf, op jenaplanschool De Zilvermeeuw, zijn pannenkoeken gebakken voor de bewoners van verzorgingshuis Lelypark. De net verbouwde kerk in Oudesluis is vrijgemaakt van een dikke laag stof. Het pittoreske cultuurkerkje van stichting De Herboren Toren in Burgerbrug is zowel van binnen als van buiten opgeknapt. Verder is de boomgaard van Gasterij In De Boomgaard in Sint Maarten gesnoeid. In de hele regio zijn de straten en stoepen geschouwd voor Gehandicaptenplatform Zijpe. Museumboerderij Tante Jaantje in Callantsoog is vanbinnen van top tot teen schoongemaakt. Verder zijn de muren van de peuterspeelzaal van Kinderopvang Zijpe te Oudesluis voorzien van een nieuwe kleur.Samen sterker
Maatschappelijk betrokken ondernemen zit in de genen van de Rabobank. Door als het ware menselijk kapitaal als dividend ter beschikking te stellen aan de samenleving tijdens de RaboVrijwilligersdag onderstrepen zij hun lokale betrokkenheid.
Samen sterker. Dat is het idee van coŲperatief bankieren
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Wieringer historie:
Gerard Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...