Earth Hour 2013: doet u ook mee?
Uitgegeven op 20-03-2013 om 04:20  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Door aan Earth Hour deel te nemen, maakt ook uw duidelijk dat het belangrijk is om duurzame keuzes te maken en zorgvuldig om te gaan met alles wat de aarde ons geeft.

De aarde geeft ons alles. Zoals drinkwater, voedsel, mooie natuur, grondstoffen en zuurstof. Maar als we met de aarde blijven omgaan zoals we dat nu doen, kan ze ons in de toekomst niet meer geven wat we nodig hebben. Dit kn anders. We moeten kiezen voor slimme en duurzame oplossingen. Want zonder aarde zijn we nergens. Het is aan ons om de aarde door te geven aan de generaties na ons!

Doe daarom op zaterdag 23 maart vanaf 20:30 uur het licht een uur uit tijdens Earth Hour, een wereldwijde actie van het Wereld Natuur Fonds. Zo geeft u samen met Hollands Kroon en miljoenen andere mensen en organisaties een signaal af dat u de toekomst van de aarde belangrijk vindt. Meer informatie over de actie vindt u op http://www.wnf.nl/nl/earth_hour.

Wat doet Hollands Kroon?
Wethouder Theo Meskers dooft op zaterdagavond 23 maart 2013 om 20:30 uur alle niet-noodzakelijke verlichting in en om De Ontmoeting in Anna Paulowna. Daarnaast roepen wij onze medewerkers op om mee te doen aan deze actie. Maar dat is niet alles; we denken na over hoe we duurzaam slim kunnen inzetten op energiebesparing. Zo tekende Hollands Kroon eind 2012 een leveringsovereenkomst voor drie jaar voor duurzame, in Nederland geproduceerde, elektriciteit uit hernieuwbare bronnen voor alle gemeentelijke gebouwen. Een stap op weg naar onafhankelijkheid van fossiele energie.


De Ontmoeting heeft Energielabel A+
U bent wellicht bekend met de term energielabel. Het label geeft informatie over de mate van energiezuinigheid van een woning/pand en wordt aangegeven met de classificaties A++ tot en met G en de kleuren donkergroen tot en met rood. Energielabel A++ staat voor de zuinigste categorie en label G voor de minst zuinige. En hoe zuiniger, hoe minder CO2-uitstoot.

Op aanvraag van de gemeente heeft een gecertificeerd adviseur de energiezuinigheid van De Ontmoeting bepaald aan de hand van de isolaties en de installaties. Daar kwam de kwalificatie A-plus uit naar voren (de op n na hoogst haalbare score). Dat komt onder meer door de goede isolatie van het gebouw, door de verlichting die automatisch uitgaat en de warmte-koude opslag.

Dat De Ontmoeting een duurzaam gebouw is was bij ons wel bekend, maar sinds er door het Energiebesparingscentrum onderzoek is gedaan naar het energieverbruik staat het nu met het energielabel A-plus ook zwart op wit, zegt wethouder Meskers.

Bij het ontwerp is nadrukkelijk gekozen voor een energiezuinig gebouw. Zo is het gebouw voorzien van veel glas en is het uitgevoerd met een verwarming- en koelingsysteem op basis van warmte- en koudeopslag in de bodem. Het gasverbruik van de accommodatie is daarmee slechts 1m2/m2. Deze voortvarende aanpak vertaalt zich nu dus in een Energielabel A. Het afgegeven certificaat is 10 jaar geldig en vermeldt een energieklasse van 0.58 en komt hiermee in de zeer energiezuinige A+ klasse.

Het energielabel van De Ontmoeting hangt sinds kort nabij de entree. Met het aanbrengen van het energielabel voldoet de gemeente aan de wettelijke verplichting om in overheidsgebouwen, met een publieksfunctie die groter is dan 1.000 m2, het energielabel permanent op een voor het publiek zichtbare plaats aan te brengen.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gerard Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...