NL doet, ook in Kapellehof
Uitgegeven op 18-03-2013 om 11:29  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - 15 maart het lijkt een dag als alle dagen, maar niets is anders waar. Het was Nationale pannenkoeken dag, en deze dag stond in het teken van NL doet, en als dat nog niet genoeg was, gaf Thalia deze avond ook een voorstelling in het Vikingschip. Drie bijzondere dingen, maar wat ga je in het Zorgcentrum doen? In Kapellehof doen we niet zo moeilijk, en maken er gewoon een bijzondere dag van en proberen aan alles mee te doen.


(foto aangeleverd)

Maar om aan alles mee te doen krijg je natuurlijk wel een lekker druk programma. In de ochtend werd er op de groepshuiskamer heerlijk door een groepje bewoners pannenkoeken gebakken in de nieuwe keuken die op 7 maart officieel was geopend. Overal in het huis waren de heerlijke geuren van verse pannenkoeken te ruiken. En laten we nu heel eerlijk zeggen, dat geeft toch wel een extra huiselijke sfeer, en anders gaat je maag er wel van knorren. Dat regelmatig even iemand kwam binnen lopen voor een pannenkoek kwam ook niet als een verassing.

Maar 15 maart stond ook in het teken van NL-Doet, de grootste landelijke vrijwilligers actie van Nederland, georganiseerd door het Oranje fonds. Een actie die wij een warm hart toe dragen, want als geen ander weten we op Kapellehof hoe belangrijk het vrijwilligerswerk is. Want zonder onze vrijwilligers zou het een stuk stiller en minder te doen te zijn in Kapellehof

WithSense, is een sprankelend transparante no-nonsens organisatie uit Alkmaar dat op een professionele n bovenal integere wijze, zorgdraagt voor n specifiek gewenst sfeerbeeld bij tal van evenementen. En vanwege de actie NL-Doet werden de bewoners van Kapellehof deze dag getrakteerd op een gratis Muzikaal optreden, verzorgd door Withsense. En zoals de naam het al zegt, het was een optreden met gevoel. De start begon rustig met gevoelige nummers, maar langzaam ging het ritme omhoog en veranderde de sfeer in de zaal. Alle bewoners genoten zichtbaar. Er werd mee gezongen, mee bewogen en uiteindelijk werd er zelfs hier en daar een dansje gewaagt. Om 15.00 werd er een korte pauze ingelast om lekker van een advocaatje en kaassoufles te genieten. Uiteindelijk werd de middag afgesloten met een heuze polonaise. Toen Pavo de zanger aankondigde dat dit het laatste nummer was, werd er vanuit de zaal met luide stemmen om meer gevraagd. Zoveel enthousiasme kon natuurlijk niet genegeerd worden, en kregen we als toegift nog 2 extra nummers.

Om 16.15 gingen de meeste bewoners weer terug naar hun appartement, want om 18.30 stond al weer het volgende uitje op het programma. Vanavond was er ook de opvoering van Thalia in het Vikingschip. Samen met begeleiding en vrijwilligers gingen de bewoners die zich er voor hadden opgegeven naar de uitvoering van de Sound of Music. En ook dit werd een geslaagde avond. Gelukkig komt er nu een iets rustigere week aan, zodat we allemaal weer een beetje kunnen bij komen. Want vanaf 25 maart zal alles in het teken van Pasen staan, en is er weer een druk activiteitenagenda, waarin er weer van alles te doen is in Zorgcentrum Kapellehof.

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Piet Visser de zanger met zijn Wil - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...