Een stem op Mandy de Weert is een stem voor Wieringen!
Uitgegeven op 26-03-2013 om 08:26  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - UPDATE: MANDY STAAT IN DE TOP DRIE TIJDENS EEN TUSSENSTAND!!!
De gemeente is er niet meer, maar Wieringen zal altijd Wieringen blijven. Stem daarom op Mandy de Weert uit Hippolytushoef voor de verkiezing 'Miss Zuiderzee'. Mandy doet mee aan de verkiezing uit welke voormalige Zuiderzee gemeente de mooiste klederdracht komt. Uiteraard mogen de mensen uit de andere delen van Hollands Kroon ook stemmen op Mandy.Het maken van de klederdracht is er met de paplepel ingegoten, geen wonder met Jeanne de Weert als schoonmoeder. Wij komen later nog uitgebreid terug op deze verkiezing. (foto aangeleverd)

DOOR HIER TE KLIKKEN kom je op de website van het Zuiderzeemuseum. Beste mensen, allemaal even doen! (Deze actie wordt van harte ondersteund door de sympathisanten van de WAP).


Wie wordt Miss Zuiderzee?

Bijzondere seizoensopening Zuiderzeemuseum Op zaterdag 30 maart gaat het buitenmuseum weer open voor publiek. Dit wordt feestelijk ingeluid met een bijzondere missverkiezing. Elf dames in streekdracht uit plaatsen en streken rondom de voormalige Zuiderzee dingen mee naar de titel Miss Zuiderzee. De deelneemsters showen onder begeleiding van de burgemeester van Enkhuizen Jan Baas hun dracht op een echte catwalk. De verkiezing begint om 14.00 uur.
Er kan nu al gestemd worden via de website of de Facebook pagina van het museum. Op de dag van de verkiezing kan er ook nog door bezoekers gestemd worden door het invullen van een stembiljet. Deze stemmen tellen dubbel.
Terug in de tijd
Na afloop van de verkiezing geven de kersverse miss en de burgemeester het startsein voor het paasweekend door het grootste paasei van Nederland te onthullen. Naast het speciale programma komt het publiek dit weekend ook voor het eerst in aanraking met de personages van het jaarthema Vissen naar verhalen. De bewoners van de Urker Bult, dienstmeid Aalsje Tol, dorpsomroeper Tjark Bolt, voddenboer Evert Petersen en voormalig bewoonster van Schokland Vrouw Diender nemen hen mee terug in de tijd. Ontdek de dagelijkse gewoonten van vroeger en maak kennis met tradities die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Programma
14.00 uur Welkomstwoord van directeur Stephan Warnik en burgemeester van Enkhuizen Jan Baas
14.10 uur Modeshow onder begeleiding van spreekstalmeester Jan Baas
14.30 uur Prijsuitreiking door de burgemeester en onthulling van het grootste paasei van Nederland.
15.00 uur Einde

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. www.zuiderzeemuseum.nl …………………………………………………………………………………………………………………………………………
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Wieringer historie:
Duke Wille over de kop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...