NL Doet, ambtenaren van Hollands Kroon aan de slag bij Dijkgatshoeve
Uitgegeven op 12-03-2013 om 12:51  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF – Dijkgatshoeve. Een pergola en terrasbakken bouwen, kruidencirkels aanleggen, een damhek voor de koeien plaatsen en een damwand slaan. Dit zijn de klussen die de ambtenaren van Hollands Kroon tijdens NL Doet op vrijdag 15 maart gaan doen op zorgboerderij Dijkgatshoeve aan Noorderdijkweg 24 in Wieringerwerf.

Het Oranje Fonds organiseert jaarlijks de nationale NL Doet vrijwilligersdagen. Samen met bewoners van zorgboerderij Dijkgatshoeve gaan de ambtenaren van Hollands Kroon vrijdag 15 maart de handen uit de mouwen steken. Dijkgatshoeve is blij met deze hulp want volgens coördinator Klara Volwerk is er altijd werk op de boerderij. Onder haar leiding krijgt Dijkgatshoeve op deze dag een flinke opknapbeurt.

Van zelfgemaakte kaas tot een potje zelfgemaakte jam in de winkel/lunchroom

Mia Dekker: ”In onze winkel verkopen wij producten van eigen land. We verkopen zuivel, waaronder melk, yoghurt, karnemelk, kwark en hangop. Onze Hollands Kroon kaas is er van jong tot oud. We hebben verschillende smaken: Italiaanse kruiden, walnoten & fenegriek, honingklaver, komijn en daslook. In de zomer en het najaar zijn er verschillende soorten verse groenten van de tuin. Maar we verkopen ook producten van andere werkplaatsen van de Raphaëlstichting zoals pasta en jam. Ook maken we zelf boerenijs!”

U kunt altijd met uw kinderen een bezoekje brengen aan de dieren in de stal. En in de winkel/lunchroom kunt u terecht voor een heerlijk kop koffie, thee of een glas sap met een appelino, walnoten of een vijgengebakje. Kom gerust eens langs.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Havengebouw de Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...