Maedilon-VZV met de hakken over de sloot
Uitgegeven op 17-02-2013 om 21:58  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - De Dames van VZV/Maedilon hebben met grote moeite de punten thuis kunnen houden tegen een sterk acterend OSC 2 in een meer spannende dan goede wedstrijd. Het team won met klein verschil, 27 - 25.

Maedilon/VZV speelde geen beste wedstrijd en OSC bracht met prima handbal VZV danig in de problemen. De thuisploeg trad aan zonder de langdurig geblesseerde Selina Bruin en zonder Linsey Perre.

Na het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechters Molenaar en van den Berg was het eerste doelpunt voor VOC. Door twee benutte strafworpen van Riekie Singer en een doelpunt van Kim Groen kwam de thuisploeg op een 3-1 voorsprong. Maedilon/VZV kon de voorsprong niet uitbreiden. VOC 2 bleek een zeer technische ploeg te zijn. Vooral de rechterhoek speelster Nienke de Wild liet zien hoe belangrijk een hoekspeelster kan zijn. Uit bijna al haar doelpogingen werd gescoord. De keepsters van VZV konden geen vat krijgen op de uitgekiende boogballetjes, die zij uit de hoek produceerde. Ook de linkerhoek speelster van VZV, Anniek Bruin, liet zich niet onbetuigd. Ook haar worpen gingen er in de eerste helft in. Zo ontspon zich een spannende wedstrijd, 10 minuten voor rust was de stand 10-10. Vlak voor het rustsignaal liepen de meiden van Betty Plasmeyer uit naar 14-11 dankzij vier razendsnel uitgevoerde aanvallen van de ongrijpbare Zijdewindse Lisanne Kolken. Zij was met haar snelheid en techniek niet te stuiten. VOC scoorde ook nog twee maal vanaf de cirkel, waardoor de rust met een minimale voorsprong van 14-13 werd bereikt.

Snelle aanvallen van Lisanne Kolken zetten Maedilon/VZV op voorsprong

De tweede dertig minuten begon van beide kanten niet overtuigend. De eerste 4 aanvallen van beide ploegen strandden op de keepsters. VOC scoorde als eerste en kwam zelfs op een 14-15 voorsprong. Om en om namen de ploegen een punt voorsprong. De spanning was te snijden in de goed gevulde sporthal en het was onduidelijk wie er als winnaar uit de bus zou komen. Met nog tien minuten te spelen was de stand 20-22. Drie minuten later stond er weer een gelijke stand op het scorebord 23-23. Door treffers van Lotte Houtenbos en Kim Groen liep Maedilon/VZV uit naar een twee punten voorsprong. Toen kreeg de thuisploeg haar eerste en enige twee minutenstraf. De wedstrijd was nog niet beslist. VOC wist van deze overtalsituatie niet te profiteren en kwam zelfs 26-23 achter. De wedstrijd was gespeeld. Zo werd toch nog een overwinning behaald, de eindstand werd 27-25.

Linsey Perre zal de komende week de training weer hervatten na haar enkelblessure. Misschien kan zij het haperende VZV in de volgende wedstrijd op sleeptouw nemen, want puntverlies kunnen de dames van Maedilon/VZV zich niet veroorloven.

Riekie Singer benutte maar liefst zeven strafworpen

Doelpunten
Riekie Singer scoorde ook deze wedstrijd 10 doelpunten waarvan 7 uit alle door haar benutte strafworpen.
Lisanne Kolken 5, Anniek Bruin 4, Kim Groen 3, Albertine Abube 2, Lotte Houtenbos 2, Dymphie Keesom 1.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 2 maart om 20.30 uur in Sporthal 't Zijveld.

Verslag: Theo Moras