Nieuwe school in Den Oever heet 't Span
Uitgegeven op 13-02-2013 om 11:46  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Verwijzend naar de span-visserij, waarbij meerdere kotters gezamenlijk de netten overboord gooien om door samen te werken vis te vangen, gaan Om de Oost en de Oosterlanderschool de brede school in Den Oever het leven in onder de naam 't Span. Ook de Branding komt in het nieuwe gebouw maar blijft zelfstandig.


De oudste en de jongste leerlingen van de nu nog drie scholen op oost Wieringen onthulden een spandoek waarop de naam en het nieuwe logo prijkten.

De bedenker van deze originele naam is Esmeralda Loos. 't Span verwijst niet alleen naar de visserij, maar ook naar paarden die de kar trekken.

De opkomst van 't Span-doek

De toekomstige leerlingen zaten allemaal in de goed gevulde zaal. Voorafgaand aan de presentatie werd er eerst een talentenjacht gehouden. De school wordt gebouwd naast het Vikingschip op de ruimte die is achtergelaten door De Vlieter en Boel Skik. 't Kroaienest moet er ook aan geloven, deze maakt plaats voor een nieuwe sportzaal.
Spanvisserij in beeld. Het kan ook met drie kotters waartussen twee netten gespannen worden. Op de onderste foto een beroemde Wieringer spanvisser gefotografeerd vanaf de 'spanmaat', de kotter van Piet Post de 'Janny'.

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Welke bestemming moet het voormalig Joods werkdorp in Slootdorp krijgen?
Museaal
Polenhotel
  
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Ford C-Max 1.6 TDCI Titanium incl afleverkosten
€ 9.795,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bouw sluizen Den Oever 1930 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...