Taartenactie VVD
Uitgegeven op 11-02-2013 om 09:02  |  link  |  bewaar  |  print

STROE - In de gemeente Hollands Kroon werden aan drie personen een taart uitgereikt door Gedeputeerde Jan van Run en Statenlid Erik Annaert. De uitreiking vond plaats in het Wieringer eiland museum Jan Lont op Stroe.


Drie van de 83 taarten werden uitgereikt in de grootste gemeente van Noord Holland.

In het verlengde van de Taartenacties van alle voorgaande jaren, heeft de VVD Statenfractie N-H ook dit jaar weer een spetterende actie georganiseerd waarbij vele personen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor anderen in het zonnetje zijn gezet.Dit jaar vond de VVD Noord-Holland Taartenactie plaats op vrijdag 8 februari. Op deze zonnige dag zijn 83 taarten uitgedeeld in heel Noord-Holland.

David Schipper
David Schipper is rond de 80 jaar en heeft zich sinds de oprichting van Kroonwaard in Middenmeer ingespannen voor dit project. Het gaat over de cluster van bejaardenwoningen. Met steun van de Provincie Noord-Holland is Kroonwaard opgericht met de bedoeling om te bezien of het mogelijk is mensen langer zelfstandig te laten wonen. Met hulp van een vrijwilligersorganisatie, wordt het een en ander voor deze bewoners georganiseerd en geregeld. De opzet is geslaagd en dat scheelt aanmerkelijk in de zorgkosten.

David Schipper is secretaris van de vereniging Kroonwaard; de vereniging telt 40 vrijwilligers. Deze mensen zorgen er voor, dat er voor de bewoners wekelijks “gym”is.
Daarnaast is er een klusruimte waar getimmerd en geschilderd wordt, ook is er een kleine supermarkt en wie niet mobiel is, krijgt de benodigde boodschappen thuis. Geregeld wordt er gezamenlijk gegeten. De ANBO heeft er ook een plaats gekregen en beschikt over een biljartruimte. De Trombosedienst heeft er een ruimte voor bloedafname.

De vrijwilligers zien er op toe, dat het de bewoners goed gaat. Dankzij acties en de verkoop van producten van de timmergroep, bedruipt de vereniging zichzelf.
Het kost de overheid niets door dat er initiatief is genomen!! Inmiddels is gebleken, dat dit project als geslaagd genoemd kan worden. De overheid heeft zich teruggetrokken en de Wooncompagnie heeft Kroonwaard overgenomen.

De bedoeling is, dat daarna het centrum in Kroonwaard gesloten wordt en er een extra appartement gebouwd zal worden! De vereniging, met David Schipper in de eerste gelederen, stelt zich hiertegen in het verweer. Het gevolg zal zijn, dat vele bewoners veroordeeld worden tot de geraniums, omdat ze te weinig mobiel zijn om het nieuwe centrum te bereiken. David Schipper zet zich hier met hart en ziel voor in, waaraan de VVD Hollands Kroon veel waarde hecht.

Marja Beemster en Stichting Studio WJN
Studio Werkgroep Jongeren Niedorp, afgekort Studio WJN, is een begrip in het Niedorpse voor de jongeren. Studio WJN is gehuisvest in het jongerencentrum wat is gevestigd aan de Hartweg tegenover de Niedorphal in Winkel. Drijvende kracht achter Studio WJN is Marja Beemster uit Lutjewinkel.

Projectmatig worden de activiteiten ontwikkeld en de start werd gemaakt in 2009. De voormalige gemeente Niedorp had iets voor de jongeren over en gaf de stichting een zetje in de rug met een subsidie. Verder werd ondersteuning gegeven door de toenmalige Jeugdraad van Niedorp, Oranjefonds, Prins Bernhardfonds, VSB fonds en steun van uit het bedrijfsleven. Ook de ouders van de jongeren dragen een steentje bij. Er is er een repetitieruimte gekomen en er worden regelmatig muziekworkshops georganiseerd. Inmiddels is er ook een tweede repetitieruimte en een opnamestudio gecreëerd, want de behoefte onder de jongeren is groot.

Marja Beemster nam in 2008 het initiatief en legde destijds contact met de jongerenwerker Marco Emmerig. In die periode werd het idee geboren om Studio WJN te stichten. Doel is om de jongeren gelegenheid te geven samen muziek te maken. Inmiddels zijn er ongeveer 50 jongeren die gebruik maken van de repetitieruimtes. 8 Van deze jongeren doen een muziekstudie. Sinds een jaar geven deze muziekstudenten workshops en lessen aan beginnende muzikanten. In 2012 zijn ongeveer 100 kinderen in de leeftijd van 8-14 jaar, die in muziek zijn geïnteresseerd en aangewezen zijn op de reguliere muziekverenigingen, op een andere wijze bezig geweest om muziek zich eigen te maken middels het project Studio WJN Kids. Veelal zijn er wachtlijsten en jongeren willen graag zo snel mogelijk enige beheersing krijgen over hun favoriete muziekinstrument.

Inmiddels biedt Studio WJN onderdak aan 8 of 9 bands, dat zijn ongeveer 50 muziek makende jongeren. Er wordt les gegeven aan ongeveer 50 beginners, vooral kinderen, door 8 muziekstudenten. Ook jongeren die minder met een instrument hebben, maar technisch zijn aangelegd, biedt de WJN kansen, zij maken websites, maken films, bedienen de knoppen enz.

De huidige oefenruimte is een oude voetbalkantine en door het enthousiasme en toeloop begint het uit zijn jasje te groeien. De ruimtes in het WJN gebouw worden te klein. Ze kunnen de activiteiten en de spullen niet meer kwijt. Bovendien is het er voortdurend veel te vochtig en 's winters te koud. De hoezen verschimmelen, de snaren roesten en de gitaren trekken krom. En wat doet het vocht en de kou met de rest van de kostbare apparatuur? WJN dreigt onder het eigen succes ten onder te gaan en de hoop is gevestigd op een mogelijk leegkomend schoolgebouw

De energie die Marja Beemster er in stopt, om voor de jongeren voorwaarden te scheppen door niet uitsluitend hobbymatig op muziekgebied actief te zijn, maar ook jongeren op deze wijze via de workshops weet te stimuleren, biedt voor hen mogelijkheden voor de toekomst.

Alle reden om Marja Beemster in het zonnetje te zetten met een taart, uit handen van Statenlid Erik Annaert.

Jacques de Waal
Jacque heeft samen met enkele vrienden de eerste Wieringer Rockband “The Sculls”opgericht en daar heeft hij zijn vrouw Hilda leren kennen. Jacques voetbalt ook graag en goed. Na het mede oprichten van het bedrijfs-/ en zomeravond voetbal op Wieringen, is hij ook voor enkele jaren in het bestuur van de FNV bouwbond gekomen.
Dat is een rode draad in zijn verdere leven geweest.

De brandweer op Den Oever had jongere brandwachten nodig, waar Jaques gehoor aan gaf. Uiteindelijk bracht hij het tot (onder)brandmeester en commandant van de gemeentelijke brandweer op Wieringen; in 1992 stopte hij. Hierna vroeg de lokale partij OW ’91 of hij op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 1994 wilde gaan staan. Tot 2006 is hij lid van de gemeenteraad geweest voor OW '91 en is toen gestopt.

In 2006 was “het Vikingschip”in Den Oever tot volle bloei gekomen en daar heeft hij zitting genomen in het bestuur ter ondersteuning. Tevens is hij vrijwilliger in de garderobe en achter de bar. De politiek volgt hij op afstand. Hij heeft gezamenlijk een denktank in het leven geroepen om te blijven meedenken over de zaken die in de politiek aan de orde komen.

In 2010 werd Jaques wethouder, en ging als WR05 een coalitie aan met de VVD. Als college met de raad heeft hij in de laatste 18 maanden van de gemeente Wieringen, mooie resultaten behaald. Velen op Wieringen zullen dankbaar zijn voor wat er is bereikt. Voorbeelden zijn de Havenweg, Oosterkruisweg en straks de Robbenoordstraat (nieuwe brede school en “grote gymzaal”) in Den Oever. Het masterplan voor Den Oever komt ook steeds meer in beeld en de grote problemen in Hippolytushoef met de “Belterlaan” zijn opgelost. Bovendien een fusie van het openbaar lager onderwijs in Hippolytushoef en de verkenning van nieuwbouw voor een brede school in Hippolytushoef.

Vanaf 2007 is Jacques ook bestuurslid van Ondernemers Vereniging Kooypunt te Den Helder. Tevens is hij vanaf 2008 voorzitter van de werkgroep keurmerk veilig ondernemen.

Gezien de indrukwekkende staat van dienst, waar op men in Wieringen best trots mag zijn, heeft Jacques de Waal terecht een taart ontvangen uit handen van Gedeputeerde Jan van Run.

(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Actueel...
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Kerknieuws
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij café Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
17-04-2024 Extra subsidie beschikbaar voor gratis duurzaamheidsadvies dorpshuizen
17-04-2024 Gemeenteraad te gast in Wieringerwerf, volgende halte is Slootdorp
17-04-2024 LADA komt met politieke vragen n.a.v. ontwikkelingen wonen in De Harmonie
17-04-2024 Dankbetuiging de heer Van der Poel
17-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
16-04-2024 Gezocht
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws: