Brazilianen komen ook naar Sail Den Helder 2013
Uitgegeven op 08-06-2013 om 08:24  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Met nieuwe bevestigingen van de schepenlijst groeit het aantal deelnemers aan Sail Den Helder (van 20 tot en met 23 juni) 2013 nog steeds. Ook de Braziliaanse ‘Cisne Branco’ heeft haar komst bevestigd.


(foto aangeleverd Sail Den Helder))

Tijdens de Tall Ships Races in 2008 bezocht zij Den Helder voor de eerste keer. Ook haar zusterschip, de ‘Stad Amsterdam’ zal deelnemen aan Sail Den Helder 2013.
Daarmee zullen de zwarte (Stad Amsterdam) en de witte (Witte Zwaan= Cisne Branco) zusters weer dicht bij elkaar komen. De ‘Shabab Oman’ (Oman) en de ‘Sagres’ (Portugal) zijn eveneens aangemeld, waarmee opnieuw bijzondere schepen worden toegevoegd. Nog steeds lopen er een aantal onderhandelingen over schepen die nog verwacht worden.
Intussen is een eerste planning verschenen voor donderdag 20 juni 2013, wanneer de schepen op de Rede van Texel ten anker zullen liggen. Net als in de historische tijden ligt de vloot dan relatief dichter bij Texel dan bij Den Helder, hoewel de grootste windjammers goed zichtbaar zullen zijn vanaf de dijk. In het begin van de middag zullen een aantal schepen ankerop gaan. Dit geldt met name voor de Tall Ships die op Willemsoord zullen worden afgemeerd en een aantal grote schepen, die uiterlijk om 16.00 al op hun ligplaats moeten zijn. Daar tussendoor zullen talloze schepen en kleinere bootjes langs de vloot varen, om dit spektakel van dichtbij te kunnen waarnemen.
De unieke ervaring om met eigen ogen de historische vloot ten anker te zien liggen sluit aan bij de hernieuwde belangstelling voor de Gouden Eeuw. De eenmalige ‘re-live’ van deze tijden maakt Sail Den Helder 2013 uniek en onderscheidt haar van andere Sailevenementen in Nederland.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Woonhuis Kroonprins - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...