VZV wint ruim van VVW
Uitgegeven op 21-01-2013 om 10:08  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - (Door Theo Moras) VZV houd druk op de Ketel! En wint nu wel overtuigend van VVW. In de achtervolging op Nieuw Heeten mogen de Dames rustig stellen dat er inderdaad druk op de ketel zit bij de meiden van Maedilon/V.Z.V. Het is namelijk zo dat er ongeacht de griepjes, pijntjes en andere ongemakken wekelijks gepresteerd moet worden door de meiden, in de wetenschap dat elk verder puntverlies niet erg in het voordeel zou werken.

Foto aangeleverd. Fotografie Thea Groen.

Gelukkig waren er ook véél VZVers in 'de Dars' aanwezig vanmiddag om de meiden een hart onder de riem te steken en aan te moedigen. Kleine tegenslag, Lynsey Perre pas weer terug van haar trip langs Australië en Indonesië was ook geveld door de griep. Linsey wist toch haar optreden te bekronen met 3 doelpunten! In het begin kwam VZV gelijk weer de 2-0 achterstand maar kwamen in de 7de minuut weer op gelijke hoogte middels een strafworp 2-2. Hoog lag het tempo niet aan beide kanten in de beginfase van de wedstrijd. Via 2-3, 3-4 wist VZV in de 13de minuut de voorsprong van 4-7 te pakken, hiervoor waren wél 4 strafworpen nodig die allen benut werden. De meiden van VVW trokken de ruggen recht en wisten na 19 minuten spelen weer op gelijke hoogte te komen, 7-7.

Spectaculair was de eerste helft niet te noemen, daarvoor lag het baltempo te laag en werd er te weinig gescoord. Lag het soms aan de uitstekende verdedigende activiteiten die beide ploegen lieten zien? Ik denk het laatste. Via 8-8 en in de 29ste minuut 9-9 het slotakkoord althans in de eerste helft voor Maedilon/VZV ruststand 9-10.

In de rust werd afgesproken dat het baltempo omhoog moest, en kijken naar je eigen kansen en vooral doen wat ze als team goed kunnen.

Evenals aan het begin van de wedstrijd nam VVW het voortouw 10-10. VZV wist echter direct de toon te zetten in de tweede helft en wisten mede met hulp van keepster Janneke van Rijswijk die een ijzersterke performance neerzette uit te lopen naar 11-18. Het elfde doelpunt van VVW viel pas in de 19de minuut van de tweede helft mede door een keihard werkend Maedilon/VZV in de verdediging en nogmaals keepster Janneke van Rijswijk en zeker ook Kim Groen die de laatste weken een stijgende vorm laat zien! al moet ook gezegd dat het houtwerk menig maal door de VVWsters geteisterd werd in Wervershoof. In de 21ste minuut kwam VZV ineens in dubbel ondertal VVW wist hier twee keer van te profiteren 13-18.

Met nog 5 minuten op de klok was de spanning gebroken en wisten de meiden de wedstrijd uit te spelen naar de eindstand 17-23. De tweede helft liet althans voor het publiek meer 'vuurwerk' zien mede door 100% kansen die op paal, lat of fantastisch gekeept werden aan beide zijden. Het was een sportieve pot vandaag in Wervershoof met als terechte winnaar Maedilon/VZV zoals coach Jacco van `t Fortuin/VVW ook sportief beaamde.

Doelpunten Maedilon/VZV: Anniek 4, Kim 7, Romy 1, Lisanne 1, Selina 6, Lotte 1, Lynsey 3.

Zaterdag a.s. wacht Maedilon/VZV weer een thuiswedstrijd tegen Olympia Hengelo in Sporthal ‘t Zijveld aanv. 20.30 u.