Koken met Magda, een stevige broodpuddingUitgegeven op 20-12-2012 om 15:51 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Koken met Magda, vandaag een stevig toetje, 'Abrikozen Broodpudding', op de Engelse toer. Snel, lekker, makkelijk en perfect voor deze tijd van het jaar. Ook deze keer mochten wij weer de keuken gebruiken van restaurant 'T Plein in Hippolytushoef.
De ingrediënten.
Abrikozen broodpudding (4 pers.) Een makkelijk en feestelijk nagerecht.
4 sneetjes rozijnenbrood
1 blik abrikozen of tutti-frutti
boter om in te vetten
5 eieren
3 dl melk
100 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
eventueel Baileys of een andere cream likeur
Het geroosterde brood wordt in de beboterde schaal gelegd.
Het fruit gaat over het brood, besprenkel dit met de likeur.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontkorst, desgewenst, de broodjes en rooster ze goudbruin. Snijd ze diagonaal door. Laat de abrikozen in een zeef uitlekken en vet een ovenschaal in. Leg de broodjes dakpansgewijs in het midden van de schaal en rangschik de abrikozen er omheen. Giet naar behoefte en smaak likeur over het brood.
Klop in een kom de eieren los. Breng in een pan de melk met de suiker en vanillesuiker aan de kook. Haal de pan van het vuur. Schenk wat hete melk al roerend bij de eieren en schenk het eimengsel vervolgens in de pan terug.
Hete melk bij het eieren mengsel, daarna alles in de pan terug.
Het hete mengsel over het fruit/brood, daarna de oven in.
Dit is een oven met stoom, vandaar hoeft het nu niet in een bak heet water.
Verdeel het mengsel over het brood en de abrikozen. Vul een braadslee 2/3 met kokend water. Zet de ovenschaal in de braadslee. Laat de broodpudding in het midden van de oven ca. 40 minuten garen.
Serveer de pudding direct.
Uit de oven naar tafel en opscheppen maar. Keukenhulp Wijb en gastheer Jos zijn de proefkonijnen, ze hebben er schik in! Namens het hele keukenteam van Magda, iedereen Prettige Kerstdagen en een Goed en Gezond 2013!
Wieringernieuws bedankt 't Plein voor het gebruik van de keuken- en restaurantruimte.