Koken met Magda, een stevige broodpudding
Uitgegeven op 20-12-2012 om 15:51  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Koken met Magda, vandaag een stevig toetje, 'Abrikozen Broodpudding', op de Engelse toer. Snel, lekker, makkelijk en perfect voor deze tijd van het jaar. Ook deze keer mochten wij weer de keuken gebruiken van restaurant 'T Plein in Hippolytushoef.


De ingrediënten.

Abrikozen broodpudding (4 pers.) Een makkelijk en feestelijk nagerecht.
4 sneetjes rozijnenbrood
1 blik abrikozen of tutti-frutti
boter om in te vetten
5 eieren
3 dl melk
100 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
eventueel Baileys of een andere cream likeur

Het geroosterde brood wordt in de beboterde schaal gelegd.



Het fruit gaat over het brood, besprenkel dit met de likeur.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontkorst, desgewenst, de broodjes en rooster ze goudbruin. Snijd ze diagonaal door. Laat de abrikozen in een zeef uitlekken en vet een ovenschaal in. Leg de broodjes dakpansgewijs in het midden van de schaal en rangschik de abrikozen er omheen. Giet naar behoefte en smaak likeur over het brood.
Klop in een kom de eieren los. Breng in een pan de melk met de suiker en vanillesuiker aan de kook. Haal de pan van het vuur. Schenk wat hete melk al roerend bij de eieren en schenk het eimengsel vervolgens in de pan terug.


Hete melk bij het eieren mengsel, daarna alles in de pan terug.


Het hete mengsel over het fruit/brood, daarna de oven in.

Dit is een oven met stoom, vandaar hoeft het nu niet in een bak heet water.

Verdeel het mengsel over het brood en de abrikozen. Vul een braadslee 2/3 met kokend water. Zet de ovenschaal in de braadslee. Laat de broodpudding in het midden van de oven ca. 40 minuten garen.
Serveer de pudding direct.




Uit de oven naar tafel en opscheppen maar. Keukenhulp Wijb en gastheer Jos zijn de proefkonijnen, ze hebben er schik in! Namens het hele keukenteam van Magda, iedereen Prettige Kerstdagen en een Goed en Gezond 2013!


Wieringernieuws bedankt 't Plein voor het gebruik van de keuken- en restaurantruimte.
(advertentie)
Actueel...
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
26-03-2024 Week van de Groene Tuin helpt Noord-Hollanders op weg om tuin te vergroenen
26-03-2024 Voorwaarden bij vergunningverlening datacenters
26-03-2024 Deposito sparen en de actuele spaarrente bij NIBC
26-03-2024 Woonvisie Hollands Kroon
25-03-2024 De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zitten erop!
25-03-2024 Overleden de heer Van der Poel
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Trekker rond 1930 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...