Lago Wirense benutte waterkundige aspecten randmeer
Uitgegeven op 05-02-2004 om 10:49  |  link  |  bewaar  |  print

HAARLEM - De bedrijvencombinatie Lago Wirense heeft de Ontwikkelingscompetitie Wieringerrandmeer gewonnen. De provincie maakte dinsdag de uitslag bekend, maar wil nog verdere mededelingen doen over de keuze van de jury. Dit meldt het Noord Hollands Dagblad.

Lago Wirense bestaat uit Volker Wessels Stevin bouw- en vastgoedontwikkeling Nederland, Boskalis en advies- en ingenieursbureau Witteveen en Bos. Volker Wessels Stevin rondde onlangs een andere publiek-private samenwerking af met de bouw van het Sijtwendetunneltracť Voorburg-Leidschendam. Hierbij hoort een woonwijk en andere voorzieningen.

Als tweede partij is de combinatie Wironi uit de bus gekomen. Wironi bestaat uit Ballast Nedam infra, bouw- en ontwikkeling, met als adviseursbureau H+N+S en Ecorys.

De Vries & Van de Wiel was het enige regionale bedrijf dat in een van de vijf geselecteerde combinaties vertegenwoordigd was. Zij maakten hun plannen samen met de Grontmij en Bouwfonds. Deze combinatie is echter op de vijfde plaats geŽindigd.

De provincie gaat nu als eerste met Lago Wirense onderhandelen. Woordvoerder Peter van Hemmen van de winnende partij: ,,Wij hebben onze visie gegeven. Nu moeten we bekijken of we er samen met de provincie, gemeenten Wieringen en Wieringermeer alsmede het hoogheemraadschap uitkomen. Pas als dat proces afgerond is kunnen we daadwerkelijk aan de slag gaan.''

De partijen hebben de juryrapporten nog niet gekregen. ,,Ik heb alleen begrepen dat er bij ons een opmerking is geplaatst dat het een superieur plan was. Er staat ook in dat de andere partijen kwalitatief hoogwaardige plannen hebben ingediend'', vertelt Van Hemmen in een eerste reactie.

,,Ons plan was met name op waterkundig gebied zeer gedetailleerd, met daarnaast ruimte voor groen en economische ontwikkelingen. We hebben volop gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het gebied biedt. Mogelijkheden die anderen misschien niet hebben gezien.'' De combinatie van bedrijven in Lago Wirense is - zoals de naam aangeeft - speciaal voor het randmeerproject gevormd. Volker Wessels vastgoed is geen onbekende in gebiedsontwikkeling. Boskalis is onder andere ook betroken bij het Grensmaasproject. In het team dat de plannen namens Lago Wirense maakte, was de in West-Friesland wonende directeur van Volker Wessels, Henk Kok, nauw betrokken.

Walter Etty die een jaar als projectleider het randmeerproject trok, mag tot zijn spijt geen commentaar geven tot de plannen gepresenteerd worden op 27 februari.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Wieringer historie:
Klederdracht, wie kent de dames? - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...