Diabetici krijgen rondleiding bij DekaMarkt Hippolytushoef
Uitgegeven op 31-10-2012 om 16:44  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Om de patiŽnt letterlijk op weg te helpen in de supermarkt is Lysbeth Rubingh, diŽtist bij de Diabetescirkel Kop van Noord-Holland B.V.gestart met het geven van supermarktrondleidingen. Bij voldoende animo is zij van plan om deze rondleiding nogmaals te organiseren.

In de rondleiding wordt ingegaan op gezonde voeding, met het accent op voeding bij diabetes. Samen met de deelnemers gaat de diŽtist door de supermarkt, en bespreekt een aantal productgroepen. Dit gaat van fruit naar boter en van kaas naar frisdrank. Op een praktische manier wordt besproken waar de deelnemer bij zijn of haar volgende supermarktbezoek op kan letten bij het lezen van de etiketten. Er is veel ruimte voor persoonlijke vragen en inbreng. Vaak vullen deelnemers elkaar aan en leren van elkaar.
Dinsdag 16 oktober ging Lysbeth met drie enthousiaste en kritische deelnemers op pad in het filiaal van de DekaMarkt in Hippolytushoef. Supermarktmanager Marcel Meijer volgde hen op de voet. De reacties achteraf waren enthousiast, de deelnemers gaven aan veel nieuwe dingen te hebben geleerd. Ook klanten van de winkel mengden zich in het gesprek en vulden de diŽtist aan. Conclusie: een gezellige en leerzame rondleiding voor mensen met Diabetes Mellitus type 2.

Heeft u Diabetes en wilt u ook een keer mee? Neem dan contact op met uw praktijkondersteuner bij de huisarts of met de diŽtist van de Diabetescirkel via 0229-224049 of dietist@diabetescirkel.nl.

(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Wieringer historie:
Bekende tweeling - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...