Nog geen besluit over zendmachtiging gemeente
Uitgegeven op 30-10-2012 om 21:25  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad heeft nog geen besluit genomen over het voorgestelde advies van Burgemeester & Wethouders met betrekking tot de aanwijzing van een zendgemachtigde. De beslissing is uitgesteld tot de volgende vergadering.

Beide omroepen maakten in de raadsvergadering gebruik van hun spreekrecht om hun mening te ventileren. Hoewel wethoude Theo Meskers geprobeerd heeft om de omroepen te bewegen toto samengaan, vond Alexander Bugel (RTV Hollands Kroon) de bemiddelingpoging te mager. ,,Er is één gesprek geweest van de wethouder met RTV Hollands Kroon en één gesprek met beide omroepen.’’ Hij riep de raad op om nog geen besluit te nemen. Gerard Reis (RTV Noordkop) was uiteraard tevreden met het voorstel aan de raad. Volgens Reis stonden voorwaarden van RTV Hollands Kroon samengaan van beide omroepen in de weg. Die mening is het college ook toegedaan. In het voorstel staat: ,,Het college heeft getracht de beide instellingen tot samengaan te bewegen, waarop één van de instellingen negatief heeft gereageerd, zodat een samenwerking niet meer aan de orde is.’’ Beide omroepen voldoen aan de wettelijke eisen.
Alexander op de Weegh (VVD) betreurde het, dat samenwerking tussen beide omroepen nog niet tot stand is gekomen. Hij stelde voor om het besluit uit te stellen. ,,Dan hebben betrokkenen de tijd om alsnog tot overeenstemming te komen.’’ Jan Willem van der Klugt sloot zich daarbij aan. ,,We hebben twee prima omroepen. Ik zou graag zien dat ze fuseren tot één uitstekende omroep.’’ Niels Busker (D66) noemde alle vrijwilligers ,,mensen met een passie’’. Hij riep het college op nog een bemiddelingspoging te ondernemen. Sylvia Buczynski (PvdA) was van mening, dat beide omroepen ook na een besluit door de raad alsnog tot samenwerking kunnen komen. Zij had echter geen bezwaar tegen uitstel. Toen ook Piet Bruijstens (Senioren Hollands Kroon), mede namens LADA, PVL, Groen Links en Progressief Wieringermeer achter uitstel schaarde werd het besluit uitgesteld.
Wethouder Theo Meskers zei bereid te zijn om zijn agenda te trekken voor een gesprek met beide partijen. Vervolgens kon burgemeester Jaap Nawijn niet ander concluderen, dan dat het besluit in de vergadering van 22 november zal worden genomen. Wordt vervolgd dus.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Wieringer historie:
Jan Woudenberg en zijn Mockin Birds - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...