Klaverjasweekend in Dorpshuis Hippo
Uitgegeven op 27-10-2012 om 14:28  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert op zaterdag 10 en zondag 11 november het vierde Koppel-klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in het dorpshuis aan de Kerkhofsteeg in Hippolytushoef.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen op 10 en 11 november de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt met vaste maat gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10.00 uur. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze. Het beste koppel krijgt aan het eind van het toernooi op zondagavond een wisselbeker uitgereikt. Die wordt dit jaar verdedigd door Henk ten Hoeve en Ben Duchenne. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking. Daarnaast kunnen nog leuke andere prijzen worden gewonnen met het klaverjassen of in de verloting op zondag.


Foto Henk-Jan Wittink

Het klaverjasweekend is vooral een gezelligheidstoernooi. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 22,50 per persoon, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Koppels kunnen zich tot vrijdag 9 november aanmelden bij Michel van den Ham, tel.06-15120067 of per e-mail bij dedas@quicknet.nl. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in dorpshuis Hippolytushoef.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Wieringer historie:
Situatie De Postboot voordat het een café was. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...