Hollands Kroon maakt balans op na eerste drie kernconsultaties
Uitgegeven op 25-10-2012 om 19:57  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Nu de eerste drie kernconsultaties hebben plaatsgevonden kan er een eerste balans opgemaakt worden. De start in Anna Paulowna op 8 oktober 2012 was leerzaam. De visie achter het accommodatiebeleid kwam deze avond niet helemaal van de grond. Ook moest er een manier gevonden worden om de benodigde informatie over het huidige aanbod van accommodaties, de ontwikkelingen in het dorp en slimmere huisvestingsmanieren vanuit de aanwezigen boven water te halen. Juist deze informatie draagt bij aan de gemeentelijke voorstellen over het accommodatiebeleid in de toekomst.

Gewijzigde aanpak overige consultaties
De kernconsultaties in Breezand en de combinatie Wieringerwaard/Nieuwesluis op 9 en 15 oktober zijn op een andere wijze aangepakt. De bijeenkomsten zijn gestart met de visie achter het accommodatiebeleid en zijn in tweeŽn gedeeld. Tijdens het tweede gedeelte van de avond hebben de aanwezigen in groepjes hun visie samengesteld over het aanbod, de benodigdheden in het dorp om een bijdrage te leveren aan sociale veerkracht en de vitaliteit en leefbaarheid in het dorp. Alle uitkomsten van de bijeenkomsten zijn ter discussie gesteld om tot een gedeeld beeld van de kern te komen en meer informatie uitwisseling tot stand te brengen. Het beeld van gemotiveerde en betrokken vrijwilligerskorpsen in de dorpen van Hollands Kroon is tot nu toe bevestigd.

U kunt de verslagen van de eerste drie bijeenkomsten HIER inzien.

Uitgangspunten:

Centrale visie en boodschap
Hollands Kroon ziet een zelfredzame samenleving, waarin individuen, groepen en organisaties zelf hun weg weten te vinden en waar nodig elkaar activeren, stimuleren en ondersteunen. De gemeente neemt haar verantwoordelijkheid en biedt een vangnet voor mensen die zichzelf niet (kunnen) redden. De gemeente biedt voorzieningen en ondersteuning om het zelf organiserend vermogen van de lokale gemeenschap te versterken, zodat deze vitaal en veerkrachtig blijft en de sociale cohesie bevorderd wordt. Anderzijds worden zo de (zorg)kosten beheersbaar gehouden. Iedere kern is uniek door historisch gegroeide en demografische verschillen. Iedere kern mag in Hollands Kroon zichzelf zijn en heeft daarom mogelijk behoefte aan andere voorzieningen en/of ondersteuning.

Visie accommodatiebeleid
De gemeente benoemt welke accommodaties als basisvoorziening fungeren. Overige accommodaties worden in stand gehouden of gerealiseerd als dit de lokale gemeenschap versterkt en vitaal en veerkrachtig houdt, de sociale cohesie bevordert en maakt dat de (zorg)kosten beheersbaar gehouden worden. Daarbij volgt de gemeente initiatieven van de inwoners. Ook wil de gemeente een vangnet bieden voor mensen die zichzelf niet (kunnen) redden. Ook dit kan een behoefte aan accommodaties creŽren.
(bron Hollands Kroon)
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Lagere school Westerland 1951 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...