Veel animo voor gratis fitheidstest in Parkzicht
Uitgegeven op 25-10-2012 om 19:24  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het was enorm druk donderdag 25 oktober jl. in woonzorgcomplex Parkzicht in Hippolytushoef. De gratis fitheidstest die Wonen Plus Welzijn en Sportservice Schagen voor 55-plussers organiseerden trok maar liefst achtenvijftig deelnemers.

Na het invullen van een vragenlijst over de gezondheid en een test of ze aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voldoen, konden de deelnemers starten met de fitheidstest. Vooral in het begin was het erg druk en liepen de wachttijden voor enkele teststations op. Toch was de sfeer goed en wachtte iedereen zijn/haar beurt rustig af.


(foto Sportservice Noord-Holland)

Bovendien werden de deelnemers tijdens het wachten door een medewerkster van Omring uitgebreid geïnformeerd over voeding en indien gewenst kregen ze een voedingsadvies.

Aan het einde van de fitheidstest kregen de deelnemers een persoonlijk gesprek met (beweeg)advies bij één van de twee adviseurs. Vanwege de drukte is er zelfs tijdelijk een derde adviseur aan de slag gegaan. vierenvijftig deelnemers hebben een adviesgesprek gehad.
Het is nog niet bekend of er een beweegprogramma met een groepje deelnemers van start gaat (er zijn momenteel 7 aanmeldingen), omdat een aantal mensen nog wat bedenktijd wilden. Dit programma is speciaal bedoeld voor mensen die graag (meer) willen bewegen maar niet goed weten wat ze willen en wat ze kunnen.

De resultaten van de fitheidstest zullen door Sportservice Schagen worden verwerkt in een rapportage en onder andere naar de gemeente Hollands Kroon worden gestuurd.

Wonen Plus Welzijn en Sportservice Schagen kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen, consulent breedtesport Ellen Schouten, telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: eschouten@sportserviceschagen.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Wieringer historie:
Amstelmeerdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...