Wat vindt u van de eerste dijkversterkingsschetsen?
Uitgegeven op 25-10-2012 om 10:48  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is op vrijdag 2 november in Den Oever om uw vragen over de versterking van de hoogwaterkering te beantwoorden. Vanaf 16.00
uur staat de koffie klaar in hotel De Haan. Dus kom langs en geef uw mening over de
eerste schetsen van het concept-voorkeursalternatief.
Uitnodiging inloopbijeenkomst versterking hoogwaterkering Den Oever
Het afgelopen jaar heeft het hoogheemraadschap mogelijke varianten voor het versterken van de hoogwaterkering onderzocht. Deze zijn vergeleken op kosten en op de impact die zij hebben op de omgeving. Na afstemming met de gemeente, provincie, Rijkswaterstaat en diverse belanghebbenden is tot een concept-voorkeursalternatief gekomen: de havendijk wordt opgehoogd en aan de buitenkant van de dijk komt een horizontale berm. De voor Den Oever zo belangrijke coupure in de dijk blijft behouden. Uit gesprekken met de adviesgroep, gemeenteraad en diverse betrokkenen bleek dat het alternatief grote impact heeft op de omgeving en vooral op de haven. Daarom heeft het hoogheemraadschap een half jaar langer de tijd genomen om de plannen af te stemmen met andere plannen uit de omgeving, zoals het gemeentelijke Masterplan. De planning is nu om eind dit jaar het concept-voorkeursalternatief voor te leggen aan het bestuur van het hoogheemraadschap. Medio 2013 is inspraak mogelijk en begin 2015 kan het werk beginnen.

Kom langs op 2 november
De eerste schetsen van het concept-voorkeursalternatief zijn gemaakt. Daarom houdt het hoogheemraadschap op vrijdag 2 november 2012 een inloopbijeenkomst in Hotel Restaurant de Haan, Oeverdijk 4 in Den Oever. Tussen 16.00 uur en 20.30 uur kunnen geďnteresseerden binnenlopen om de eerste schetsen van de dijkversterking te bekijken of vragen te stellen over het project en de planning. Naast het hoogheemraadschap is Rijkswaterstaat aanwezig met meer informatie over het project Afsluitdijk en is de gemeente er om vragen over het Masterplan te beantwoorden.

Onder zeeniveau
Vrijwel alle Noord-Hollanders wonen onder zeeniveau. En het hoogheemraadschap zorgt dat dit kan. Een hele klus, want de zeespiegel stijgt, het regent vaker en de bodem zakt. Doen we niets, dan loopt het hier onder. Daarom investeert het hoogheemraadschap honderden miljoenen in droge voeten, voldoende en schoon water. Hiermee werken we aan het Deltaprogramma Hollands Noorderkwartier. De versterking van Hoogwaterkering Den Oever maakt hier onderdeel vanuit. Het Rijk betaalt mee.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Wieringer historie:
De Belt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...