Cursus Positief Opvoeden 0-12 jaar start in Centrum voor Jeugd en Gezin Hollands Kroon
Uitgegeven op 24-10-2012 om 13:52  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De opvoeding van kinderen is een belangrijke taak. Voor ouders en verzorgers is deze taak soms zwaar. Simpele, duidelijke tips over hoe om te gaan met lastig gedrag kunnen heel prettig zijn. De cursus Positief Opvoeden tot 12 jaar kan deze tips geven. Het helpt u de oorzaken van gedragsproblemen te herkennen, leert u hoe u gewenst gedrag bij kinderen kunt stimuleren en hoe u om kunt gaan met ongewenst gedrag.

Voor welke opvoeders?
De cursus Positief Opvoeden is bedoeld voor ouders met één of meerdere kinderen (tot 12 jaar) met problemen in hun gedrag thuis, op school, in een club of met vriendjes én die behoefte hebben aan meer begeleiding bij de opvoeding. De groep bestaat gemiddeld uit 12 ouders, zowel alleenstaande als ouderparen. De cursus wordt kosteloos aangeboden aan de inwoners van de volgende gemeenten: Harenkarspel, Hollands Kroon, Schagen en Zijpe.

Wat kunt u verwachten?
De cursus bestaat uit vier of vijf wekelijkse groepsbijeenkomsten van twee uur, waarin u informatie krijgt en een aantal opvoedingsvaardigheden leert. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van een DVD en u krijgt een praktisch werkboek, waarmee u vanaf de eerste bijeenkomst thuis aan de slag gaat. Hier staan opdrachten in die u helpen de vaardigheden onder de knie te krijgen. In de twee of drie weken hierna wordt u thuis gebeld door een van de trainers om te bespreken hoe het gaat. Dan volgt er een slotbijeenkomst waar wordt besproken hoe het nu gaat en waar een plan wordt gemaakt voor de toekomst.

Data, tijd en locatie?
Data: 19, 26 november, 10 en 17 december 2012, week 2, 3,4 2013 telefonisch contact, 28 januari 2013 slotbijeenkomst
Tijd: 19.15-21.30 uur.
Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin Hollands Kroon
Burgemeester Mijnlieffstraat 8a, 1761 BM Anna Paulowna.

Meer informatie
Vraagt u zich af of deze cursus iets voor u is? Vraag dan advies bij de GGD, sector Jeugdgezondheidszorg via: 088-01 00 555. Zij kunnen aangeven of deze cursus recht doet aan uw opvoedvraag of anders verwijzen zij u door naar ander passende activiteit bij u in de buurt.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de cursus via www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen, via groepsvoorlichting@ggdhn.nl. o.v.v. naam, adres, telefoonnummer en leeftijd van uw kind(eren). Er wordt contact met u opgenomen door een opvoedadviseur.

Kijk voor meer informatie voor alle informatie en actuele data op www.positiefopvoeden.nl en www.ggdhollandsnoorden.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis 1962 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...