Prima zege Succes bij koploper: 0-4
Uitgegeven op 21-10-2012 om 22:24  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWAARD - Succes deed uitstekende zaken door koploper Wieringerwaard in eigen huis met 0-4 te verslaan. Een uitslag, die bepaald niet geflatteerd mag worden genoemd, want als de Wieringers na rust de vele uitgespeelde kansen hadden benut die ze hadden gecreëerd, was de overwinning veel hoger uitgevallen.

Wieingerwaard, dat afgelopen seizoen was gepromoveerd en brutaal de koppositie had veroverd, maakte deze klassering echter totaal niet waar.
Gedurende vrijwel de hele wedstrijd liep de thuisploeg achter de feiten aan en dicteerde Succes het spel.
Voor rust wisten de Wieringers dit overwicht in slechts één doelpunt uit te drukken via een vernietigende kogel van Jeroen Schuit, na de thee werd de suprematie met drie goals nog bescheiden bevestigd.
Succes startte voor het eerst dit seizoen met aanvoerder Richard Ansink na diens blessure op zijn vertrouwde laatste manpositie in de basis.
De beginfase kenmerkte zich door het wederzijds aftasten, doch al spoedig bleek dat beide teams met aanvallende bedoelingen aan de wedstrijd begonnen.
Na een klein kwartier was een kopbal van Bart de Kleine het eerste wapenfeit dat echter zonder resultaat bleef. Succes kon nog niet echt doordrukken aangezien men in de duels de nodige felheid ontbeerde.
Wieringerwaard bleef overeind met enkele forse ingrepen met o.a. een blessure van De Kleine als gevolg.
In de 25ste minuut wist een verdediger van de thuisclub met de nodige moeite de bal maar net buiten de palen te werken; uit de corner die volgde van Stef de Koning schoot Jeroen Schuit vanaf 20 meter keihard in de bovenhoek: 0-1.
Niet lang daarna juichte de in groten getale opgekomen Succes- aanhang voor de tweede keer, maar een inzet van De Kleine werd op de doellijn door verdediger Patrick Anker weggewerkt.
Vlak voor rust verscheen Jop van den Esschert alleen voor keeper Mark Dijkhuizen doch deze redde prima ten koste van een corner.
Meteen na rust moest Remco IJzer zich laten vervangen door Pieter Rotgans wegens een hamstringblessure.
Succes liet vanaf het begin van de tweede helft duidelijk zien dat het de bovenliggende partij was.

Met fraai combinatiespel werd Wieringerwaard in de verdediging gedrongen en een tweede doelpunt kon niet uitblijven. Dat had na een vloeiende aanval over meerdere schijven bijna succes toen eerst Ted Jorna en Bart de Kleine uit de rebound keeper Dijkhuizen op de proef stelden. De goalie redde ten koste van een corner.
Niet lang daarna bereikte een prima steekpass van De Kleine spits Van den Esschert die beheerst de 0-2 scoorde.
Drie minuten later besliste Jordi Henrotte de wedstrijd toen hij attent reageerde op de van de paal terugkomende bal die door Van den Esschert uit een vrije schop tegen het houtwerk was beland.
De Kleine kwam na fout uitverdedigen alleen voor Dijkhuizen maar zijn stiftbal ontbeerde de juiste richting.
Edwin Ansink werd vervangen door Thom Hoekstra en Stef de Koning door Henk-Jan Foekema.
De thuisclub kon door het bekwame verdedigen van de Succes-defensie geen potten breken en toen Foekema in de zestien onderuitgehaald werd, wist Van den Esschert wel raad met de door de prima leidende arbiter Linstra gegeven penalty: 0-4.
Schuit raakte nog de paal, waarna Foekema de keeper op zijn weg vond toen hij de terugspringende bal in het doel wilde prikken.
Het was het laatste wapenfeit in het duel met een uitslag waar vriend en vijand vrede mee kon hebben, al had de score hoger kunnen uitvallen. Keeper Dijkhuizen echter behoedde de thuisclub voor een blamage.
De trainers De Gier en Kuut waren het er na afloop over eens dat er maar één voetballende ploeg was. Door de overwinning blijft Succes in het spoor van de koplopers.
A.s. zondag komt het Helderse Watervogels-voor de laatste keer- op bezoek.