Rechter geeft boete voor illegaal vervoer vervuilde grond
Uitgegeven op 21-10-2012 om 14:28  |  link  |  bewaar  |  print

ALKMAAR - De rechtbank oordeelde, dat een verdachte uit Den Helder schuldig is aan een in 2010 gepleegde milieuovertreding. De man vervoerde een mengsel van vervuilde grond en puin van het Molenveld in Hippolytushoef naar Heerhugowaard, waar het mengsel werd gestort.

De man liep in maart 2010 tegen de lamp na een melding door de gemeente Wieringen en is in april van dat jaar aangehouden. De politie deed een uitgebreid onderzoek en luisterde onder meer telefoongesprekken. Uit een onderzoek door het Forensisch Instituut op het terrein in Hippolytushoef blijkt dat de bodem verontreinigd was door cadmium, PAK, EOX, minerale olie en koper. De sterk verhoogde gehalten aan koper, zink en lood overschreden de toegestane waarden. Er was sprake van vervuilde grond. Deze werd door een kraan vermengd met puin en vervolgens illegaal afgevoerd naar een stortplaats in Heerhugowaard.
De verdachte heeft verklaard dat hij de bestuurder was van de vrachtauto diverse vrachten tegen vergoeding voor een bedrijf uit Den Helder heeft gestort in Heerhugowaard.
De rechtbank achtte de man schuldig en veroordeelde hem tot een boete van €100,00. De man heeft in het kader van het strafrechtelijk onderzoek eerder twee dagen in verzekering heeft doorgebracht
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Marathon 1996 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...