ZeeVers Visnieuws
Uitgegeven op 19-10-2012 om 12:31  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het lekkerste en gezondste nieuws komt uit Den oever.

Beste visliefhebber,

Het is ťťn van de oudste beroepen ter wereld, visserman! Helaas verdwijnt het romantisch beeld van visser steeds meer naar de achtergrond. Het vrije leven, wat voor veel vissers zo belangrijk is, veranderd steeds meer door alle regelgevingen, waardoor de markante, oude vissers steeds meer in de minderheid komen. Gelukkig zijn ze er in de meeste vissersplaatsen nog wel een paar te vinden.

Bij ons in Den Oever is dat Hein Boersen. Op de website Oude Ambachten is zijn verhaal te lezen. Hierbij alvast een klein voorproefje:

De geboren en getogen Wieringer heeft zijn leven lang op Wieringen, aan het begin van de Afsluitdijk, gewoond. "Op?", hoor ik u denken. Ja, op. Want Wieringen was een eiland. De nu 72-jarige Boersen vist al zijn leven lang op verschillende vissoorten, maar ziet nu zijn beroep verdwijnen.


Een opleiding volgen deed hij niet. "Ik heb alleen de lagere school gevolgd en ben met mijn veertiende naar zee geraakt. Een visserijschool had je toen nog niet", memoreert Boersen. Hein is begonnen met vissen op een aakje, botter en later pas op een kotter.

Gelukkig zijn er nog steeds vissers die met veel plezier naar zee gaan. Vissers die met veel zorg en aandacht de vis aan de wal willen brengen. Vis van dichtbij, vis uit de Noordzee en van het wad. Vis die u zaterdag bij ons op de ZeeVerse Vismarkt Wieringen vindt!

Zo bestaat het assortiment morgen uit o.a. Tong, Tarbot, Griet, Kabeljauw, Schol, Rode Poon, Langoustines, Garnalen, schelpjes, Zeebaars, Wijting, Tongschar, Lange Schar, Venusschelpen, Scheermessen, Mosselen, Oesters en Krabbenpoten.

Klik hier voor de prijslijst van morgen!

Morgen zijn er naast vis ook nog andere producten te koop, zo is Hero er weer met groente, fruit en aardappelen, Ben met smaakvolle wijnen, Albert Andrea met boerenkaas, Jeroen met de benodigdheden om zelf vis te roken en als u daar geen zin in heeft, haalt u het al kant en klaar gerookt bij Gerbrand!

Nieuw bij ons op de ZeeVerse Vismarkt is champignonkweker Koolen uit Slootdorp. Eerlijk gezegd wisten wij ook niet dat er zoveel verschillende champignonsoorten zijn! Portabella, Cantharel (3 soorten!), Shiitake, Anijs paddenstoel, Roze Oesterzwam, Nameco, Eekhoorntjesbrood en ga zo maar verder. Maar de mooiste naam is toch wel de "Hoorn van Overvloed"!! Neem morgen gerust eens een kijkje!

Tot morgen en een fijn weekend!

Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,

Esmeralda Loos-Dekker,

ZeeVerse Vismarkt Wieringen
info@versevis.nl
www.versevis.nl
Mob 06-12995486
Twitter @Zeevers
www.facebook.nl/ZeeVerseVismarkt
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Succes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...