Marktgelden en stagelden van Kermissen in 2013 verhoogd
Uitgegeven op 11-10-2012 om 18:36  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het gemeentebestuur is van plan de markt- en stagelden voor kermis reizigers en kooplieden te gaan verhogen. In een tijd dat deze ondernemers het al bijzonder zwaar te verduren hebben komt in ieder geval de Christen Unie voor deze groep op.


Zie hier, de hele Kermis van Kolhorn in één foto in beeld gebracht... De kleinste Kermis van Nederland?

Johan Paul de Groot: 'Het verhogen van huren en pachten voor markten en kermissen beschouwt de ChristenUnie als nekslag voor de kleine kernen. Een grote kermis zal hier niet zoveel last van ondervinden, maar het is niet te hopen dat de kermis in Kolhorn dit jaar het beeld gaat worden voor de toekomst'.

Volgens een lokale kermisexploitant is het bekend, ook bij de inwoners, dat de Kermissen die tijdens de 'bouwvakvakantie' in Hollands Kroon worden georganiseerd al jaren te kampen hebben met tegenvallende en teruglopende inkomsten. Hierbij nog opgeteld de hoge brandstofprijzen en onkosten maken het er voor deze ondernemers niet gemakkelijker op om een (belegde) boterham op de plank te krijgen.

De Kermis in Kolhorn was dit jaar een debacle nadat exploitanten in eerste instantie per persoon meer dan 300 Euro aan pacht zouden moeten betalen. Wethouder Meskers probeerde de Kermis nog te redden door één vergunning ad. 70 Euro te berekenen voor alle reizigers tezamen. Deze geste deed op Wieringen de oren spitsen van een horeca-ondernemer uit Hippolytushoef die in Den Oever ruim 1900 Euro stageld aan de gemeente moest overmaken voor vijf dagen Flora. Hij is van mening dat er in dezelfde gemeente wel heel erg met twee maten gemeten wordt. Naast de Christen Unie is ook de Partij Vrije Liberalen van mening dat de gemeente de stagelden niet verhoogd, de PVL vindt dat met name op het voormalige eiland Wieringen de stagelden veel te hoog zijn.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Voetbal 1945 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...